Георги Георгиев, който е изправен на съд, затова че е

...
Георги Георгиев, който е изправен на съд, затова че е
Коментари Харесай

Пиян мъж, нападал жени в Пловдив след семеен скандал, се покри в чужбина

Георги Георгиев, който е изправен на съд, по тази причина че е нападнал две дами в Пловдив доскоро повече от година, се оказа неоткриваем за управляващите. Мъжът е отпътувал за чужбина и не се яви в съда, като затова провали второ подред разпоредително съвещание.
Прочетете още
Георгиев е предаден на съд за това, че е нападнал две дами в Пловдив, след скандал с жена си. Според обвинителния акт бил във влошени връзки със брачната половинка си, като двамата били във фактическа разлъка. Мъжът живеел в Пловдив, а брачната половинка му в различен град.

На 8-ми септември 2022 година той разговарял по телефона с жена си, до момента в който бил в Пловдив. В хода на телефонния диалог сред двамата зародил скандал, провокиран от влошените връзки и висящо бракоразводно дело. Георгиев бил мощно обиден от диалога и това предизвикало у него мощна  агресия и към други – в това число непознати за него дами.

На същата дата изпил солидно количество алкохол вечерта и под въздействие на това и на диалога със брачната половинка си решил да прави набези над непознати дами в Пловдив. Първо забелязал младо момиче Мария Нова  да стои сама на скамейка наоколо до дома си и я помолил за запалка, с цел да си възпламени цигара. Георгиев се опитвал да я заговаря, само че тя се тормозила и решила да се прибере в дома си. Точно преди да стигне до входа на блока си, мъжът я хванал с две ръце откъм гърба за врата, и я стиснал мощно, при което Мария почнала да вика за помощ, само че Георгиев я съборил на земята и траял да я стиска за шията и да я души.

След като по своя воля пуснал момичето, нападателят отишъл на казино, където използвал още алкохол. Тръгнал да се прибира, когато забелязал в тъмнината другата си жертва - Елена Щерева. Решил и нея и да я нарани физически. Започнал да я преследва до постройката, където живеела. Отново по същият метод, първо стиснал мощно дамата с цел да не може да бяга, след което я хванал с ръце за гушата и я съборил на земята, като траял да я души. Свидетелката се развикала за помощ и била чута от нейни съседи, които ѝ се притекли на помощ, а Георгиев избягал.

Обвиненията против него са причиняване на леки телесни повреди на две лица, по хулигански подбуди.

Именно заради повода, че Георгиев е обвиняем за закононарушение, което не се явява тежко по смисъла на закона, прокурорът пожела процесът да започва без неговото наличие.

Защитникът на Георгиев - юрист Васил Лазов се опълчи, като сподели, че е разговарял с клиента си и помоли за отсрочване, тъй като подсъдимият желае да участва персонално да делото.

Юристът добави, че Георгиев се прибира в България в края на месеца и даже пожела по-ранна дата за идващото съвещание, с цел да може подсъдимият да има опция да участва и вероятно делото да протече по съкратената процедура.

Следващото съвещание е планувано за 9 януари 2024 година.

Водеща фотография: Илюстративна


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР