Георги Дончев завърши на второ място в ProAm класа и

...
Георги Дончев завърши на второ място в ProAm класа и
Коментари Харесай

Рекордно класиране за Георги Дончев в Porsche Carrera Cup

Георги Дончев приключи на второ място в ProAm класа и на 15-то място в общото класиране след петия старт от тазгодишната стратегия на Porsche Carrera Cup Германия на пистата " Ред Бул Ринг " в Австрия. Най-доброто класиране на българина в последните три сезона, в които интензивно се състезава в най-престижния едномарков шампионат в Европа, пристигна в най-интензивния уикенд в историята на формата. Австрийската писта одобри цели три спортни старта за по-малко от 36 часа, а Дончев записва още един подиум във втория стинт и злополучно отпадане в самото начало на последния.

Уикендът не предвещаваше призовия резултат, откакто на предварителните квалификации най-бързите обиколки на българския водач на Overdrive Racing не бяха регистрирани и той трябваше да започва финален. Отлично движение и няколко избегнати случая го водиха на едно място от първенеца Карлос Ривас и преди съотборника му Щефан Реекопф. Именно поради борбата с Реекопф Георги не съумя да „ оспори “ водачеството на Ривас, въпреки несъмнено да „ имаше ден “ и да можеше да стигне до челната позиция.

Вторият старт в неделната заран предложи сходна настройка, тримата „ нормални обвинени “ още веднъж образуваха призовия подиум, само че Реекопф изпревари Дончев и българинът трябваше да води оспорвана борба с Матиас Йезерих за третото място. В последното съревнование в неделя следобед очевидно шансът изостави Георги и след рискова маневра на първи завой Porsche-то със стартов номер 8 се сблъска със противник, изостана от главната група и няколко обиколки по-късно се насочи към бокса, с цел да приключи присъединяване си в старта.

„ Този уикенд имах вяра, че можем да стигнем до първото място в класа, имаше скорост, само че нямаше шанс, изключително в последния старт “, разяснява сбито Дончев и добави в собствен жанр, че има още какво да се усъвършенства в представянето му в стресови обстановки. Същото може да се каже и за най-голямата звезда в спортното семейство на Overdrive Racing Team и Nebulus Racing by Huber – Лари загар Воорде. И в трите старта холандецът остана „ на крачка “ от върха за сметка на правещия възторг този сезон Дилън Перейра от Foerch Racing. След трите си победи този уикенд Перейра поведе и в генералното класиране с 154 точки, на единствено 8 от загар Воорде. В ProAmкласирането миналогодишният първенец Ривас води пред Йезерих, а краткотрайната позиция на Дончев е четвътата,четири кръга преди края на сезон 2020.

В идващите два кръга на най-престижния едномарков шампионат в Европа авансово плануваната писта в Зандвоорт ще бъде сменена от немската Лаузицринг. Трасето в щата Бранденбург за първи път ще посрещне старт от шампионата поради зачестилите случаи на COVID-19 в Нидерландия, а един уикенд по-късно, на 7 и 8 ноември тазгодишното издание на купата ще приключи с последните два кръга на Ошерслебен.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР