Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна пое отговорност за

...
Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна пое отговорност за
Коментари Харесай

Украйна пое отговорност за атаката в Макеевка, а гневът на Русия продължава да расте

Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна пое отговорност за офанзивата в Макеевка, при която са унищожени и развалени близо 10 единици съветска бойна техника.

Украйна съвсем в никакъв случай не поема обществено отговорност за нападенията, които прави в частите на следена от Русия територия в страната. Атаката в Макеевка обаче беше избрана от военните като " удар по съветска жива мощ и военна техника ". В известието се показва, че към момента се откриват " човешките загуби ".

В събота малко преди настъпването на новата година съветското министерство на защитата заяви, че, който е унищожил краткотрайна казарма в професионален лицей в Макиевка, намиращ се в Донецка областа. Руски критици настояват, че наоколо е бил ситуиран и склад за муниции, който е пораен от четири ракети HIMARS.

Първоначално украинското военно командване твърдеше, че при случая в източната част на Донецка област в Украйна са починали до 400 съветски бойци.

" Дядо Коледа е опаковал към 400 натрупа в чували ", гласи изказване на украинския отдел за стратегически връзки на въоръжените сили в неделя.

Руското министерство на защитата обаче пресметна доста по-нисък брой и сподели, чепри удара са починали 63 съветски бойци. Към момента това е най-голямата загуба на човешки живот, приета от Москва от началото на войната.

Нападението в Макеевка провокира нови рецензии в Русия.

Редица известни съветски блогъри и коментатори, подкрепящи войната, признаха нападението в Макиевка, като мнозина от тях допуснаха, че броят на жертвите е по-висок от публично обявените данни.

" Това, което се случи в Макеевка, е извънредно. На кого му хрумна концепцията да се разположи огромен брой личен състав в една постройка, където и простак знае, че даже да ударят с артилерия, ще има доста ранени или починали? ", написа съветски боен блогър с над 700 хиляди почитатели в Telegram, представен от английския вестник " Гардиън ".

Нападението провокира нови рецензии измежду подкрепящите нашествието блогъри и някои публични лица по отношение на положението на съветската войска и решението да се употребява гражданска инфраструктура за настаняване на бойци.

Владлен Татарски - боен блогър, с който Путин се срещна в Кремъл през септември, прикани за арбитражен съд за съветското военно управление, наричайки висшите офицери на Москва като " необучени идиоти ".

Вълната от яд обхвана и съветските законодатели. Григорий Карасин - член на съветския Сенат и някогашен заместник-министър на външните работи, изиска освен възмездие против Украйна и нейните съдружници от НАТО, само че и " изчерпателен вътрешен разбор ".

Сергей Миронов, законодател и някогашен ръководител на Сената, изиска наказателна отговорност за длъжностните лица, които са " позволили съсредоточаването на военнослужещи в незащитена постройка ", и за " всички висши органи, които не са обезпечили нужното равнище на сигурност ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР