Генералният секретар на германския Християндемократически съюз (ХДС) Анегрет Крамп-Каренбауер беше

...
Генералният секретар на германския Християндемократически съюз (ХДС) Анегрет Крамп-Каренбауер беше
Коментари Харесай

Анегрет Крамп-Каренбауер получи официална номинация за мястото на Меркел в ХДС

Генералният секретар на немския Християндемократически съюз (ХДС) Анегрет Крамп-Каренбауер беше номинирана за водач на партията от организацията на политическата конструкция в провинция Саар, оповестява Българска телеграфна агенция.

Снимка: Reuters

Регионалната организация единомислещо утвърди предлагането Крамп-Каренбауер да се бори мястото на Ангела Меркел по време на конгреса на ХДС в Хамбург, който ще се организира при започване на декември.

„ На първо място имаме потребност от персона отпред на партията на федерално равнище, която да сплотява. Крамп-Каренбауер има нужния опит, само че също по този начин е отворена за нови хрумвания в нашата партийна програма”, съобщи министър председателят на Саар Тобиас Ханс.
Трима желаят мястото на Меркел в ХДС Фридрих Мерц, Йенс Шпан и Анегрет Крамп-Каренбауер оповестиха публично кандидатурите си
Освен Крамп-Каренбауер претенденти за лидерския пост в ХДС с действителни шансове за победа са здравният министър Йенс Шпан и някогашният водач на консервативния блок в Бундестага Фридрих Мерц.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР