Генералният директор на Би Би Си лорд Тони Хол беше

...
Генералният директор на Би Би Си лорд Тони Хол беше
Коментари Харесай

Генералният директор на Би Би Си стана президент на Европейския съюз за радио и телевизия

Генералният шеф на Би Би Си лорд Тони Хол беше единомислещо определен през днешния ден за президент на Европейския съюз за радио и телевизия  (EBU) по време на Генералната асамблея на съюза в Тирана, Албания.

„ Живеем в преломен за публичните медии миг, когато конкуренцията е по-голяма от всеки път, само че и потребността от нас е по-голяма от всеки път “, съобщи Тони Хол.

Приоритетите, по които новият президент на EBU ще работи – да отговори на провокациите на бързо изменящата се медийна среда и да затвърди доверието на обществото в новините и информацията, предоставяни от публичните медии.

Генералната асамблея е най-висшият конгрес на публичните радио и телевизионни организации, членуващи в EBU, измежду които е и Българското национално радио (БНР), а президентът е и ръководител на Управителния съвет на съюза, от който зависи осъществяването на заложените политики и тактики.

Тони Хол е една от основните фигури в артистичните и медийните среди на Англия. Той е общоприет шеф на Би Би Си от 2013 година, преди този момент е бил шеф на Кралската Опера, а от 1996 до 2001 е заемал длъжността основен редактор на „ Новини и настоящи излъчвания “ на Би Би Си.

За вицепрезидент на EBU беше определена Делфин Ернот, общоприет шеф от 2015 година на френската социална телевизия „ Франс телевизион “.

Една от главните тематики на Генералната асамблея на EBU в Тирана (28-29 юни) бе приносът на електронните медии от нашия район и някогашните социалистически страни. Поводът е навършването на 25 години от сливането на Международната организация за радио и телевизия ОИРТ и EBU. Това основно за публичните медии събитие през 1993 година уголемява и обогатява доста обменът на стратегии, музика и услуги.

Основан през 1950 година, Европейският съюз за радио и телевизия (EBU) е най-голямата асоциация на публични радио-и телевизионни организации в света, в която членуват 73 публични медии от Европа и 34 асоциирани членове от Азия, Африка и Америка. БНР и Българска национална телевизия са пълноправни членове на EBU от 1 януари 1993 година

Генерален шеф на EBU е Ноел Къран.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР