Гърция не зае официална позиция в крайното заключение от неделната

...
Гърция не зае официална позиция в крайното заключение от неделната
Коментари Харесай

Гърция доволна от берлинската конференция за Либия

Гърция не зае публична позиция в крайното умозаключение от неделната конференция в Берлин за Либия, само че „ държавни източници “, които разговаряха с медиите, означиха позитивни резултати.
От офиса на премиера обявиха, че това е „ позитивна стъпка “ и че конференцията удостоверява нуждата от политическо решение, както и че всички страни са се съгласили да поддържат оръжейно ембарго.
Гърция публично ще направи позицията си известна след днешния Европейския съвет по външни работи, на който външният министър Никос Дендиас ще участва и на който ще има " повсеместен брифинг за резултатите от конференцията ", обявиха държавните източници, представени от БГНЕС.
Това най-вероятно значи, че Гърция няма да употребява правото си на несъгласие, с цел да блокира всевъзможен тип утвърждение от Европейски Съюз на резултатите от конференцията, макар обстоятелството, че двустранните съглашения сред приетото от Организация на обединените нации държавно управление на Либия и Турция, очертаващи морските граници в Средиземноморието за двете неграничещи страни, не бяха обсъждани в Берлин.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР