Гърция надделя с 3:2 победи над Хърватия в Пърт (Австралия)

...
Гърция надделя с 3:2 победи над Хърватия в Пърт (Австралия)
Коментари Харесай

Гърция, Полша, САЩ и Италия се класираха за полуфиналите на United Cup

Гърция надви с 3:2 победи над Хърватия в Пърт (Австралия) и се класира за полуфиналите на шампионата по тенис за смесени тимове " Юнайтед Къп " с награден фонд 15 милиона $.

В решаващия мач на смесени двойки звездите на елините Стефанос Циципас и Мария Сакари завоюваха със 7:6(6), 6:4 против Борна Гойо и Петра Мартич.

Преди това двамата записаха победи и на сингъл. Циципас се оправи с Борна Чорич с 6:0, 6:7(4), 7:5, а Сакари се наложи над Мартич с 6:3, 6:3.

За хърватите до триумф в дуелите на вторите ракети поединично доближиха Гойо над Стефанос Сакеларидис с 6:4, 6:2 и Дона Векич над Деспина Мапамихаил с 6:2, 6:0, само че това се оказа незадоволително.

За място на финала Гърция ще играе против Италия на 6 и 7 декември в Сидни.

" Адзурите " изгубиха с 2:3 от Полша в Бризбейн след проваляне на Камила Розатело и Лоренцо Музети с 1:6, 2:6 от Ига Швьонтек и Хуберт Хуркач в основния мач на смесени двойки, само че не престават напред с най-хубави индикатори. Номер 1 в международната класация при дамите Швьонтек преди този момент реализира победа и на сингъл с 6:2, 6:4 против Мартина Тревизан.

Поляците пък чакат Съединени американски щати в другия полуфинал.

Американците победиха с 4:1 Англия на четвъртфиналите. Джесика Пегула способства с два триумфа. Тя първо завоюва на сингъл с 6:2, 6:0 против Хариет Дарт, а по-късно в тандем с Тейлър Фриц стигнаха до 6:4, 6:4 против Дарт и Дан Евънс.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР