Гардът на Денвър Нъгетс Джамал Мъри пише история с представянето

...
Гардът на Денвър Нъгетс Джамал Мъри пише история с представянето
Коментари Харесай

Феноменалният Джамал Мъри се нареди до Майкъл Джордан и Алън Айвърсън

Гардът на Денвър Нъгетс Джамал Мъри написа история с представянето си в плейофната серия от НБА с Юта Джаз. " Джазмените " имаха задатък от 3:1 победи, само че резултатът към този момент е 3:3 кой ще продължи на полуфиналите на запад ще бъде решено след изиграването на седми мач. Снощи 23-годишният Мъри изригна за 50 точки, а " Златните буци " надиграха Юта със 119:107.

Мъри влезе в първокласен клуб от играчи, които могат да се похвалят с по повече от един мач с 50 или повече точки в плейофите. Това напълно неотдавна стори и младата звезда на Юта Донован Мичъл, който " подпали " коша на денвър с 44 точки нощес, само че все пак остана в сянката на Мъри.

Players with multiple career 50-point games in the NBA playoffs
- Michael Jordan: 8
- Wilt Chamberlain: 4
- Allen Iverson: 3
- Jerry West: 2
- Donovan Mitchell: 2
- Jamal Murray: 2
— Ben Golliver (@BenGolliver) Великият Майкъл Джордан е рекордьор с 8 мача с по 50 или повече точки в плейофите, а втори е Уилт Чембърлейн с 4. Алън Айвърсън е с 3 такива срещи, а Джери Уест е с 2 - достижение, което към този момент е изравнено от Мъри и Мичъл.

Jamal Murray has scored 142 points over his last three games. Only two players in NBA postseason history have scored more points over a three-game span: Jerry West (1965) and Michael Jordan (1988).
— Justin Kubatko (@jkubatko) В последните си три мача Мъри е отбелязал общо 142 точки. повече точки в границите на три срещи от плейофите са осъществили единствено двама души в историята - Майкъл Джордан (1988) и Джери Уест (1965). Последният състезател преди мъри, съумял да вкара по 40+ точки в три следващи дуела от плейофите пък е Алън Айвърсън.

JAMAL MURRAY
1st player with 3 straight 40-PT playoff games since Iverson in 2001!

50 PTS, 6 AST, 70% FG
42 PTS, 8 AST, 65% FG
50 PTS, 7 AST, 58% FG

— Ballislife.com (@Ballislife) В добавка към това Мъри изравни любопитен връх на Алън Айвърсън. Двамата са единствените в историята с по три следващи полувремена, в които са отбелязали по 25+ точки. Айвърсън прави това като състезател на Филаделфия 76ърс в полуфиналната серия от плейофите на Изток с Торонто Раптърс. Същата година водените от Айвърсън Сиксърс доближават до огромния край на НБА.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР