Гангстер номер 1 на Полша е бил задържан в България

...
Гангстер номер 1 на Полша е бил задържан в България
Коментари Харесай

Гангстер №1 на Полша се укривал у нас, задържаха го

Гангстер номер 1 на Полша е бил арестуван в България при спецоперация с присъединяване на служители на реда от Полша, Европейската мрежа за търсене на бегълци от правораздаването и техни български сътрудници. Това оповестиха от Главната комендатура на полицията в Полша.

На 200 километра от София български командоси са закопчали търсения с алена бюлетина на Интерпол Михал К. с прякор Каиша, написа в. "Монитор ".

Каиша, за който управляващите в Полша настояват, че е един от най-опасните полски нарушители, в продължение на дълги години е бил водач на рискова проведена незаконна група. Бандата му била въоръжена, а в предмета й на активност влизал необятен набор закононарушения - от производството и търговия с опиати, грабежи до обири измами. Преди няколко години полицията във Варшава съумяла да разбие ганга, само че с цел да не бъде изправен на съд, Каиша съумял да избяга от страната.

След изгубването си Михал К. променял непрестанно както самоличността си, по този начин и външния си тип, употребявал разнообразни подправени документи. За издирването му била издадена местна заповед в Полша, Европейска заповед за арест и Червена бюлетина на Интерпол.

Арестът му се трансформирал в основна цел на екип за специфични търсения от Воеводската комендатура на полицията в Ополе. Тъй като бил засичан в разнообразни страни, било потърсено подпомагане на ENFAST - Европейската мрежа за търсене на бегълци от правораздаването. Координацията довела до първите резултати. Установено било, че Каиша се намира в Южна Европа, в България.

През предходната седмица група, формирана от издирвачи от Екипа за специфични търсения от Ополе и ENFAST пристигнала на територията на България. На място непознатите ченгета показали целия случай на българските си сътрудници.

В резултат на положителното взаимоотношение на 23 май т. година в следобедните часове български спецполицаи, с опит в задържането на най-опасни нарушители арестувала Михал К.

Както се оказало, Каиша се е криел в околност на към 200 километра от София.

Пред служителите на реда посочил фалшифициран персонален документ и не желал да разкрие същинската си идентичност. Бил извънредно сюрпризиран, когато на място до българските ченгета видял родни криминалисти от Ополе. В момента Михал К. чака в български арест екстрадиция в Полша.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР