Гълъбинци отбеляза двоен празник - 535 години от създаване на

...
Гълъбинци отбеляза двоен празник - 535 години от създаване на
Коментари Харесай

Отбелязаха двоен празник на Гълъбинци

Гълъбинци означи двоен празник - 535 години от основаване на селото и 95 години от разкриване на НЧ „ П.Р.Славейков-1928 “.

Приветствие към поданици и посетители насочи Радостина Тодорова - кмет и ръководител на читалищното настоятелство.

„ Едно място е толкоз живо, колкото го вършат неговите поданици! “ - сподели тя на финала на словото си за летописа на Гълъбинци, за създателите на читалището, за благосъстоянието, запазило традициите на заселниците, решили да градят своя дом на тази красива земя.

В богатата стратегия взеха присъединяване Танцов състав „ Бели гълъби “ към НЧ „ П.Р.Славейков-1928 “; Певческа група към НЧ „ Зора-1928 “, с. Межда; Певческа фолклорна група към НЧ „ Васил Левски-1931 “, с. Победа; Мъжка певческа група към НЧ „ Пробуда-1906 “, гр. Кермен. Изключителна сила внесоха и изявите на даровитите деца Пламена Павлова, Александра Янева, Камелия Миткова, Дениз Йорданова, Руслан Мутафов, Мирослав Митков, Божидар Димитров, Никол Петкова и Деница Иванова.



В края на събитието присъстващите в цялостния салон на читалището поздрави и Станчо Ставрев - кмет на община „ Тунджа “. Във втория ден на мандата си той показа вълнението си да чества с една общественост 535 години село и това, който вижда на сцената - художествената самоинициатива. Освен подарък за читалището, той подари и икона на Свети Мина за храма на селото.

С торта и с на „ Многая лета “, най-младите и най-възрастната самодейка на Гълъбинци - Донка Радева на 94 година, сложиха край на празника, който се придвижи на площада с кръшни хора.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР