Габрово. Габрово стана домакин на 26-то издание на националния конкурс

...
Габрово. Габрово стана домакин на 26-то издание на националния конкурс
Коментари Харесай

Габрово: Министър Младен Маринов даде старт на състезанието „Пътен полицай на годината“, в гонката участват 26 младши автоконтрольори

Габрово. Габрово стана хазаин на 26-то издание на националния конкурс „ Пътен служител на реда на годината “. Началото на гонката даде министърът на вътрешните работи Младен Маринов. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи . На церемонията по откриването на надпреварата участваха зам.-министърът на Министерство на вътрешните работи Стефан Балабанов, шефът на Главната дирекция „ Национална полиция “, основен комисар Христо Терзийски, началникът на отдел „ Пътна полиция “- ГДНП, комисар Росен Рапчев, кметът на Габрово Таня Христова, зам.-министърът на превоза, известията и осведомителните технологии Ангел Попов, регионалният шеф на Габрово Невена Петкова, шефът на ИААА Бойко Рановски и доктор Надежда Тодоровска, заместител общоприет шеф на БЧК.
Днес е един извънреден ден за Министерство на вътрешните работи, тъй като имаме достойнството 26-то издание на надпреварата да се организира точно в Габрово, където е родното място на Тодор Бурмов, първият министър на вътрешните работи, сподели в обръщението си към жителите и участниците преди откриването на надпреварата министърът на вътрешните работи Младен Маринов. Той благодари за положителната организация на форума на шефа на ОДМВР-Габрово, старши комисар Борислав Бончев. „ Уменията, които през днешния ден ще покажете, бързината и успеваемостта на техните осъществявания, ще ви дадат късмет да спечелите това съревнование. Но в действителната ви работа, всички тези умения ще дадат късмет за живот на хора, потърпевши в пътно-транспортни катастрофи. Начинът, по който ще визиите вашите умения, ще дадат убеденост на обществото, че сте поръчител за неговата сигурност и във всеки сериозен миг сте способни да окажете нужната помощ и да предотвратите по-тежки беди “, сподели пред участниците министър Младенов.
Той добави, че тематиката за пътната сигурност е във фокуса на обществото като главен проблем и в този подтекст е и днешното съревнование, което посредством демонстрациите на пътните служители на реда дава убеденост на жителите, че за тяхната сигурност се грижат готови служители на реда.
Националният конкурс „ Пътен служител на реда на годината “ се организира за 26 път. Състезанието минава в няколко стадия. Вчера участниците преодоляха сполучливо дисциплините Теоретичен по оказване на първа долекарска помощ и Практически изпит по пукотевица с револвер. Днес участниците мерят сили и демонстрират на практика умения по оказване на долекарска помощ и майсторско ръководство на автомобил и мотоциклет.
В надпреварата тази година вземат участие общо 26 младши автоконтрольори, измежду които и 4 дами.
Габрово. Министър Младен Маринов даде старт на надпреварата „ Пътен служител на реда на годината “, в гонката вземат участие 26 младши автоконтрольори. 29 септември 2018 г.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР