- Г-н Милев, гледате ли Като две капки вода? Какво

...
- Г-н Милев, гледате ли Като две капки вода? Какво
Коментари Харесай

Дани Милев: С младите певци е страшно, масово се обработват гласове, те са само продукт!

- Г-н Милев, гледате ли " Като две капки вода "? Какво е вашето мнението за предаването тази година?

- Бих предпочел в тв ефира да се излъчват повече излъчвания, които не са имитаторски. Да има такива, които демонстрират изкуство. Защото даже предаване като " Гласът на България " също е подчинено на това, че се имитират непознати песни, осъществявания. Реално само " Шоуто на Слави " остана с някаква лична, авторска музика. Иначе кастингът на „ Капките “ тази година е съвършен. Много добре са подбрани участниците. В първия епизод Тита се показа доста добре като Кристина Агилера. Милко Калайджиев залита към фолка, само че и той прави ужасно шоу.

- Изчерпаха ли се предаванията за нови гении съгласно вас, или занапред ще откриват нови звезди?

- Предаванията за млади гении са известни, комерсиални, носят триумф, тъй като откриват едни прохождащи деца, които към момента нямат опит. Утвърдените гении имат самочувствие. Те не биха разрешили да бъдат използвани от продуценти. Изпълнителите от по-старите генерации им се дава ефирно време най-много към Коледа. Записват се всеобщо концерти, излъчват се един след различен и по този начин до последваща година. Телевизиите към този момент залагат на авторски сериали, а не на авторски музикални излъчвания. Преди години първият сезон на " Денсинг старс " примерно беше с бенд онлайн. В момента няма сходно нещо.

- Какво мислите за младите реализатори като Гери-Никол и Дара?

- Те не са просто едни млади девойки, които излизат и пеят. Те са план. В тях се влага супер доста. Особено при Гери-Никол нещата излизат отвън надзор. Уцелен бе усетът на това, което се търси сега. Пеят се едни звуци реге-тон, няма изключително композиране.

- Вие правили ли сте такива песни?

- Опитвам се, малко ми е мъчно, признавам си. Дори сега върша нещо сходно.

- Чисто вокално, оправят ли се младите реализатори?

- Масово се обработват гласове, ужасно е ситуацията. В моето студио изгубвам часове за това да оправям гласове. Едно парче се записва за малко време и по-късно с дни и часове се работи върху това да звучи добре.

- Как е организиран въпросът в музикалните излъчвания за авторските права върху песните, които се извършват?

- Не е ясно организиран въпросът. Плащат се отчисления към „ Музикаутор “, само че в България е хубаво, когато се употребяват песни на сътрудници да ги попиташ. Когато аз съм правил такива излъчвания, съм се обаждал и на Графа, и на всички останали. Има някои композитори, които не обичат да се употребяват техни песни. Митко Щерев е един от тях.

- По отношение на авторски права имате спор с Виктор Калев. В какво се показва той?

- Дори не е тъкмо спор, само че работихме дружно за спектакъла " Грамофон ". В един миг стана ясно, че повече няма по какъв начин да продължаваме да работим дружно. Репетирахме месец и нещо без пари. Ние песните си ги знаем наизуст, правехме го поради Виктор. Направихме 3-4 представления и внезапно той стартира да споделя, че музикантите му излизали скъпо.

- Т.е. вие се оттеглихте от " Грамофонът "?

- Да, само че не съм се карал с него. Вбесих се по-късно, когато разбрах, че моето име и това на бенда продължава да стои на всички плакати за спектакъла. С него не съм приказвал, той мълчи, не ми се е обаждал. Говорих с мениджъра му. Той сподели, че се заяждам за дреболии. Но за мен това не е правилно. Когато спираш да работиш с някого, не спекулираш с името му.

- Вярно ли е, че сте пуснали тъжба против него в Комисия за отбрана на потребителите?

- Да, правилно е. Смятам, че имам правото да защитя името си. След като стана това, някои сътрудници ми се обадиха и споделиха " Ние си го знаем Виктор, той си е подобен ". Само че аз не търпя сходно отношение. Затова си диря правата. Смятам сходно отношение за неточно.

- Преди години имахте спор и с певицата Марияна Попова. Сега в какви връзки сте?

- С Марияна сме положителни другари. Отдавна сме си споделили всичко в очите и сме си дали прошка. Всеки е споделил непремерени думи тогава. Тя ме обиди, тъй като излезе в ефир и сподели, че е разкрила младия гений Дани Милев, което не отговаряше на истината. Но това са минали неща.

- Участвахте в предаването " ВИП брат " и сте един от дребното участници, които не се забъркаха в кавги. Това тактичност ли беше?

- Моят предел на яд е доста висок, по тази причина и не съм се карал с никого. Проблемът е огромното его, което хората демонстрират вътре. След като съм бил шест месеца в пандиза, " ВИП брат " ми се видя като разкош и успокоение. Бях квалифициран, че ще се случват интриги, всеки против всеки или разделяне на някакви лагери. Това е част от играта.
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР