Футуристът, компютърен учен и изобретател Реймънд Курцвейл прогнозира кога човечеството

...
Футуристът, компютърен учен и изобретател Реймънд Курцвейл прогнозира кога човечеството
Коментари Харесай

Учен прогнозира кога човечеството ще успее да постигне безсмъртие

Футуристът, компютърен академик и откривател Реймънд Курцвейл предвижда по кое време човечеството ще успее да реализира величие. Според него това ще стане до 2029-2030 година

Според Курцвейл до този миг хората ще „ усилват продължителността на живота си с всяка година “. Той дефинира, че през идващите години нанороботите ще оказват помощ на хората да се отърват от заболяванията, с помощта на което човечеството съществено ще усили продължителността на живота.

Ученият счита, че до 2030 година изкуственият разсъдък ще стартира да се развива независимо. Очаква се с течение на времето изкуственият разсъдък да доближи качества, присъщи за хората.

След седем години ще стартира процесът на обединение на човек с AI, вследствие на което до 2045 година ще бъде основано потомство киборги, счита откривателят. Тази композиция ще усили опциите на мозъка с 10 хиляди пъти, което ще разреши да се комуникира с голям брой компютри по света. Така тази нова група хора освен ще има по-голяма дълготрайност на живота, само че и ще бъде по-интелектуално развита.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР