Футболните национали на Грузия и България играят при резултат 0:0

...
Футболните национали на Грузия и България играят при резултат 0:0
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Грузия 0:0 България, едва удържаме домакините

Футболните национали на Грузия и България играят при резултат 0:0 в четвърти мач от група 4 на Лига С на Лига на нациите.

Петдесетте хиляди последователи по трибуните на "Борис Пайчадзе " се развълнуваха още във втората минута, когато Кварацхелия се строполи на земята след прикосновение с Андриан Краев в наказателното поле. Съдията Еспес Ескос обаче реши играта да продължи. Секунди по-късно грузинците проведоха нови две рискови офанзиви, които за наше благополучие се разминаха без гол във вратата ни.

, който пострада тежко в пътния случай на националите при идване в Тбилиси. Родният национал бе опериран по неотложност и към този момент е контактен и отвън заплаха за живота.

В 16-ата минута Кварацхелия стреля непосредствено от директен свободен удар, само че най-високият в защитата ни - Божидар Чорбаджийски, се оправи и почисти в корнер, от който не последва нищо.

В една от редките благоприятни условия за "лъвовете ", Миланов стреля от свободен удар и откри Георги Костадинов, чийто изстрел с глава не откри очертанията на вратата. Малко по-късно Чорбаджийски се отличи с нова добра интервенция, блокирайки изстрел на Лобжанидзе.

Агресивните офанзиви на домакините продължиха до края на първата част, а ние не успяхме да се противопоставим с нито една рискова обстановка пред вратата на Лория.

Пет минути след подновяването на играта Георги Иванов - Гонзо направи първата си промяна, заменяйки Атанас Илиев с Георги Минчев на върха на офанзивата. В 53-ата минута Мартин Минчев опитва акробатичен изстрел от границата на наказателното поле, само че уцели капитана на домакините.

Грузинците побързаха да отвърнат, откакто секунди по-късно Кварацхелия преодоля Краев и Турицов с едно-единствено залъгващо придвижване и центрира към близката греда, откъдето Микаутадзе стреля неопределено.

След час игра само самоотвержеността на родната защита опази вратата ни от попадение. Ударът на Кварацхелия трансферира Михайлов и влизаше във вратата, само че Пламен Гълъбов притича и в последния миг почисти топката от голлинията. Малко по-късно стражът ни се регистрира с блестяща демонстрация и резервира мрежата си суха. След залпа на грузинците Кристиян Малинов размени Илиян Стефанов.

В 72-ата минута Георги Миланов опита центриране към адаша си Костадинов, който трябваше да се включи от задна позиция, само че не съумя да насочи удар към вратата. Последва изстрел на Мартин Минчев от междинна отдалеченост, който обаче не затрудни Лория.

Грузия - България 0:0

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Грузия:
1. Лория, 15. Азаров, 3. Хочолава, 4. Кашия (к), 23. Двали, 7. Кварацхелия, 16. Квеквескири, 14. Меквабишвили, 11. Лобжанидзе, 22. Микаутадзе, 8. Казаишвили

Селекционер: Вили Саньол

България: 13. Михайлов (к), 14. Недялков, 21. Гълъбов, 4. Чорбаджийски, 2. Турицов, 20. Краев, 17. Миланов, 7. Костадинов, 19. Мартин Минчев, 22. Стефанов, 9. Илиев

Селекционер: Георги Иванов

Съдия: Еспес Ескос, Норвегия
Стадион: "Борис Пайчадзе Динамо Арена ", Тбилиси
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР