Футболната топка, която руският президент Владимир Путин подари на американския

...
Футболната топка, която руският президент Владимир Путин подари на американския
Коментари Харесай

Футболната топка, която Путин подари на Тръмп - с нелека съдба

Футболната топка, която съветският президент Владимир Путин подари на американския си сътрудник Доналд Тръмп на срещата им на 16 юли във финландската столица Хелзинки, претърпя и ще преживее доста премеждия. Това написа съветското издание " Ведомости ", представено от Агенция " Фокус ".

Оказа се, че американските служби внимават изключително за всевъзможни дарове, даже най-невинни на пръв взор. Всеки подарък се изследва доста обширно, изключително когато става въпрос за подарък, пристигнал от Русия, поради доста обтегнатите връзки със Съединени американски щати, което задължава американските служби за сигурност да внимават изключително доста.
Емблематичната футболна топка е била тествана за взривни устройства още преди да бъде донесена до Президентския замък в Хелзинки, където се организираха договарянията. И преди да напусне постройката, тя сигурно отново е предходна през ръцете на сътрудници на тайните служби на Съединени американски щати.
" След като бяха направени няколко фотоси на президента с топката, тя отиде при тайните служби да се ревизира за записващи устройства ", разяснява Джонатан Уекрой, някогашен помощник на службите за президентска защита на Съединени американски щати. Футболната топка, както и всички други дарове за президента на Съединени американски щати и членовете на фамилията му минават и през инспекция на нездравословни биологически и химични субстанции.
Дори в случай че подаръкът се окаже сигурен, той не отива незабавно в Белия дом. Държавният департамент би трябвало да оцени цената му. Получаването и съхраняването на подаръците, получени от жители на Съединени американски щати от чужденци, се урежда с федерален закон. Ако цената на топката надвишава 390 $ (според обновяването от януари 2017 г.), тя към този момент няма да се счита за подарък. Президентът би трябвало да я трансферира в сбирката на Държавния департамент или да заплати разноските на министъра на финансите.
Простата футболна топка е доста по-евтина от 390 $, само че топките от ФИФА, употребявани в мачове на международното състезание, нормално са скъпи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР