ФСБ разпространи информация, че Главното разузнавателно управление на Украйна се

...
ФСБ разпространи информация, че Главното разузнавателно управление на Украйна се
Коментари Харесай

Изненада с таймер: Схема за взривяване на мръсна бомба, доведе до почетна грамота

ФСБ популяризира информация, че Главното разследващо ръководство на Украйна се готви да взриви няколко мръсни бомби в Русия едновременно, за което се възнамерява да се употребяват сили на дребната авиация и даже американски инструктори. Саботажът се провали на стадия на подготовка. А в ръцете на съветските специфични служби попаднаха неопровержими доказателства за чудовищните терористични дейности на Киев. При това с евентуалното присъединяване на западни куратори.

Удари по напътствие на Буданов

На 5 април украински лек аероплан А-22 се разруши в региона на Брянск. Пилотът му е арестуван. Оказа се, че това е някой си Александър Морозов, който твърди, че не е боен, а граждански водач и е бил в тандем с различен аероплан, с цел да излети за снимане на региона.

По оперативни данни А-22 се е насочил към петролопровода " Дружба " с желание да хвърли бомба върху него. Известно е също, че този водач към този момент е пресичал съветската граница преди този момент, а по-късно се е опитал да хвърли бомба върху клетъчна кула.

Но не се получи. Морозов е летял в тандем с различен аероплан, след което и двамата съумяват да се скрият на украинска територия.

Впоследствие водачът въпреки всичко призна, че е бил част от авиационната част на Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата (ГУР МО) на Украйна и е имал задачата да бомбардира склад за гориво в Брянска област.

На 7 май в Тулска област беше арестуван различен украински " граждански " водач - Дмитрий Шимански. Със същия лек аероплан той транспортира дронове, експлозиви, оръжия и муниции за вербуваните от Киев диверсанти.

Целта на терористите беше летището на съветската далечна авиация Северни в региона на Иваново, където възнамеряваха да подкопаят самолети и инфраструктура. След кацането ФСБ задържа както водача, по този начин и диверсионната група.

Да детонират доста мръсни бомби

По време на разпита Шимански описа доста забавни неща. Между другото, той не скри, че е служил в Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата на Украйна, че съвсем дава отговор за дребната авиационна част, чиято цел е да прави терористични офанзиви на територията на Русия.

" През 2022 година беше основано едно от направленията на външното разузнаване - това беше третата работа, аз също стигнах до такава степен. Моята посока беше обвързвана със основаването на авиационно крило, което направи допустимо проникването по въздух на ниски височини във всяка територия и дълбочина както на Руската федерация, по този начин и на други страни, като в същото време транспортира както оръжия, по този начин и експлозиви ", Шимански сподели по време на разпита.

ФСБ откри, че началникът на Главното разследващо ръководство на украинското министерство на защитата Кирил Буданов в действителност е основал звено с леки самолети за осъществяване на диверсии, което към този момент е направило пет полета към Русия от началото на 2023 година В резултат на дейностите на това звено са развалени горивно-енергийни уреди в пограничната зона.

Но най-любопитното от всичко, Шимански най-после съобщи:

" По-рано управлението на украинското разузнаване разиска опцията за основаване и прекачване на мръсна бомба за радиоактивно замърсяване, дребни нуклеарни портативни заряди ".

" Те не тежат толкоз доста, т.е. по-малко от ФАБ-100. И тук има опция за потребление на дребната авиация, която се трансформира в дребна стратегическа авиация. На дълбочина до 600 километра тя може елементарно да достави, да остави бомбата на таймер - седмица, месец - да се върне и да повтори на идващия ден ", сподели още диверсантът.

Естествено, Шимански е бил наясно с следствията от сходно нахлуване. И той говореше за това толкоз доброволно, като че ли въобще не ставаше дума за нуклеарни заряди и не за замърсяване на голяма територия с нуклеарни боклуци с ужасяващи последствия за популацията, което щеше да бъде в засегнатата зона.

Целта на интервенцията съгласно него е била:

" Да засеем цялата повърхност с тези заряди и по-късно да изненадаме в избран миг ".

" Тоест, обсъдихме въпроса от какво е допустимо да се направи мръсна бомба, когато се взриви, тя задръства много огромна повърхност към себе си, която във всеки случай става необитаема ", прибавя още той.

Разбирате ли защо става въпрос? В края на краищата ние доста добре помним изказванията на Буданов, че украинските терористи ще нападат райони надълбоко в Русия. Нещо сходно се случва и то с потребление на украински сътрудници на наша територия, за което " Цариград " към този момент писа.

В края на краищата това е едно - дрон със скромна ударна част, като тези, които неотдавна нападнаха Москва и района в името на осведомителния звук. Друго е ракета от РСЗО, артилерийски снаряд.

Едно е - нахлуване на бойци в региона на Брянск или " пробив " в региона на Белгород. И напълно друго - мръсна бомба. Според интернационалното право това е акт на нуклеарен тероризъм, един от най-ужасните типове терористични офанзиви, познати на човечеството.

Знаем какво им е на мозъка “

Първите доказателства, че Киев се готви да употребява мръсна бомба, се появиха през есента на 2022 година Данните са предоставени на съветските секрети служби от разнообразни източници в самата Украйна и в други страни.

През октомври ръководителят на съветското министерство на защитата Сергей Шойгу заяви тази информация на сътрудниците си от Съединени американски щати, Англия, Франция и Турция.

Тогава се смяташе, че Киев има намерение да взриви такава бомба на своя територия, приписвайки офанзивата на Москва. Целта е да се провокира огромен боен отговор от страна на страните от НАТО, а в случай че това не се получи, по-късно да се оправдаят възможни лични закононарушения.

Най-конкретно за това приказва съветският президент Владимир Путин. Миналата есен и даже по-късно той означи, че Украйна разполага с технологията за основаване на мръсна бомба от съставни елементи на нуклеарно гориво.

" Гражданите на Украйна, които, несъмнено, нямат думата в този момент, защото в Украйна е отпушен цялостен гнет против цивилното население, въпреки всичко би трябвало да знаят защо упорства настоящето управление на тази страна и просто да схванат, че към момента има други закани, свързани да вземем за пример с опити за спиране на работата в АЕЦ Запорожие или потребление на някакъв тип мръсни устройства от този тип, свързани с нуклеарната промишленост. Това към този момент го казахме доста пъти: знаем какво имат поради ", Путин сподели в края на май, отговаряйки на въпрос за офанзивата с дрон против Москва.

Междувременно източници от ФСБ оповестиха, че мръсни бомби в Украйна се създават в Източния минно-обогатителен комбинат в град Жовти Води, Днепропетровска област, както и в Киевския институт за нуклеарни проучвания. Според източници през есента на 2022 година работата към този момент е била на финалния стадий.

Сама по себе си мръсната бомба не е някакъв тип високотехнологично оръжие. По предписание това е резервоар с нуклеарни боклуци - радиоактивни изотопи, както и взривен заряд. При взривяване контейнерът се унищожава, а радиоактивният заряд се разпръсква от ударна вълна, замърсявайки огромна повърхност.

Кой стои зад това?

В отчета на ФСБ се загатва поделение, което би трябвало да осъществя този ужасяващ проект – военна част No 3449 с кодовото название „ Легион “. И това е същата военна част, чиито бойци направиха нахлуване в региона на Белгород през май.

Въз основа на получените документи му се приписва образуването на „ Руски доброволчески корпус “ (РДК) *, който се твърди, че се състои напълно от съветски жители, които се нареждат като „ съперници на Путин “.

В допълнение към обстоятелството, че военно отделение 3449 е посочено в известието си от ФСБ, преди този момент беше „ осветено “ неуместно от украинската блогърка Катерина, която събира дарения за въоръжените сили на Украйна. За това тя беше наградена с почетна грамота и тя разгласява фотографията в канала си в Telegram - е, тя изнесе секретна информация.

Между другото, така наречен „ Чуждестранен легион “ на Украйна, в който се бият наемници от западни страни, и „ Полкът на името на Кастус Калиновски “, състоящ се от беларуски националисти, са причислени към една и съща военна част.

Интересен факт: знамето на този " полк " съответствува с червено-белия байрак, който стачкуващите в Минск носеха със себе си на всички места, пробвайки се да провеждат държавен прелом.

И макар че украинците твърдяха, че сякаш нямат нищо общо с " Легиона " или РДК *, а в състава му са единствено " руснаци ", нашите бойци се снабдиха с документите на известния американец Джошуа Джоунс, който беше погубен от личните си „ братя “, до момента в който се опитваха да избягат от съветския боец в региона на Егоровка покрай Волноваха. На фотографията от военната му брошура ясно се вижда часття - No3449.

Имат задоволително мозък за това “

Пенсионираният военачалник от ФСБ Александър Михайлов сподели пред " Цариград ", че съветските секрети служби от дълго време наблюдават създаването на мръсни бомби в Украйна и тази обстановка „ не е нова “. Предвижда се да се употребява бомба, цялостна с нуклеарни боклуци, каквито в Украйна има много.

" Те не са нуклеарна мощ, нямат нуклеарни оръжия. Но те са изцяло способни да създадат мръсна бомба. Не знам къде са техните радиоактивни гробища, тъй като Запорожката атомна електроцентрала изиска радиоактивните боклуци да бъдат изнесени някъде. Но фактът остава - те имат задоволително мозък за това ", означи той.

Експлозията на такава бомба, съгласно него, мощно замърсява атмосферата и региона, основава огромен радиационен декор. Последствията са просто ужасни: изисква се дезактивиране на региона, унищожаване на голямо количество нечиста почва.

Също по този начин е евентуално жителите да бъдат изложени на радиация със съществени последствия за здравето. И това да не приказваме за обстоятелството, че самата детонация, въпреки и дребна, само че на нуклеарни заряди ще докара до огромни жертви и опустошения.

Според Михайлов съветската войска и спецслужбите работят изпреварващо - с изключение на залавянето на водачи терористи, те не престават да нанасят удари по оръжейни хранилища, ГСМ, хангари с техника и самолети.

В резултат на това ГУР на Украйна не би трябвало да има сили и средства за осъществяване на сходни офанзиви. Или организацията на доставката и взривяването на бомбите би трябвало да стане доста сложна.

Владимир Прохватилов, старши теоретичен помощник в Академията на военните науки, на собствен ред напомни, че Украйна може да се готви да взриви напълно разнообразни типове мръсни бомби в Русия.

" Преди няколко месеца в едно от пристанищата на Одеса беше доставен товар с изотопи от Калифорния, които бяха употребявани в атомните електроцентрали за индикация на радиоактивно замърсяване. Но те могат да се употребяват и за изработката на мръсна бомба ", сподели специалистът.

" Освен това мръсната бомба може да бъде биологична. Има задоволително биологични лаборатории с патогенни вируси. Първо се взривява химически снаряд, има тротил и по-късно тази нечистотия се разпръсква ", означи той.

Разбира се, може да има проблеми, с цел да се обезврежда вярно опасността. В края на краищата, в случай че аероплан с подобен заряд бъде забелязан във въздуха, няма да е допустимо да го свалите над неговата територия, защото в зоната на злополуката ще възникне зараза. Такива самолети, съгласно Прохватилов, би трябвало да бъдат свалени при заход.

Какво от това?

Могат да се създадат няколко извода. Основната е, че ФСБ обезврежда зародилата опасност, спрямо която доста неща могат да наподобяват като детски смешки.

Но в това време би трябвало да се разбере, че арестуваните водачи не са единствените, които могат скрито да ударят Русия с мръсни бомби.

В същото време, с помощта на показанията на украинските водачи, към този момент е ясно, че Киев крои такива проекти и в този момент си представяме по какъв начин тъкмо желаят да създадат това. Трябва да се допусна, че против дейностите на украинската дребна авиация ще бъдат изпратени специфични сили и средства.

Друг извод е присъединяване на западни наемници и специфични служби в историята със заразяването на територията на Русия. Колкото и да се приказва, че украинските офанзиви на съветска територия се правят без тяхно познание, в този момент разбираме, че в тях вземат участие освен чужденци, назначени в Главното разследващо ръководство на украинското министерство на защитата, само че като цяло сходни проекти могат да бъдат в началото създадена в Лондон или Вашингтон.

Те обичат да хвърлят цялата виновност върху украинците. Сега обаче няма да ни е елементарно да се разграничим от тази мръсна във всеки смисъл история.

* Терористична организация, неразрешена в Русия.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР