Фронтменът на ирландската рок група U2 Боно заяви, че е

...
Фронтменът на ирландската рок група U2 Боно заяви, че е
Коментари Харесай

Боно се засегна от Paradise Papers

Фронтменът на ирландската рок група U2 Боно съобщи, че е " изцяло погнусен " от разкритията на Paradise Papers ( " Досиетата от рая), които го свързват с компания, упрекната в данъчни измами. Същевременно обаче той съобщи, че приветства по принцип подобен вид разкрития, написа БГНЕС.
Според Международния консорциум на проверяващи публицисти /ICIJ/, ирландският музикант бил акционер в малтийска компания, която е вложила в търговски център в Литва с посредничеството на литовски консорциум, упрекнат в заобикаляне на данъчното законодателство.
" Боно е изцяло погнусен, въпреки че като миноритарен и въздържан вложител името му не може да бъде обвързвано с нещо, даже и малко нелегално ", споделя негов представител. Вокалистът от U2 твърди, че е " получил уверенията на ръководителите на компанията, че данъчното законодателство ще бъде изцяло спазено ".
" Във всеки случай, поздравявам тези разкрития ", прибавя той в официалното съобщение, призовавайки за цялостна бистрота на фирмите, регистрирани в офшорни зони.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР