Френското правителство се опитва да предостави повече електрически превозни средства

...
Френското правителство се опитва да предостави повече електрически превозни средства
Коментари Харесай

EV за 40 евро на месец? Френска програма в полза на домакинствата с по-ниски доходи!

Френското държавно управление се пробва да даде повече електрически транспортни средства в ръцете на водачи с по-ниски приходи със своята стратегия за " обществен лизинг " с ниски ставки от 40 евро на месец без предплатено заплащане. Субсидираната от френската страна стратегия " обществен лизинг " включва известни модели на Renault, Stellantis, Nissan и Hyundai, без първична вноска.

Peugeot e-208 се предлага на квалифицирани за програмата водачи за 99 евро на месец, за тригодишен лизинг. Stellantis може да се възползва най-вече от програмата сега, като девет от 15-те възможни модела, в това число Fiat 500e и идния Citroen eC3, създадени от групата. Stellantis сподели по-рано този месец, че към този момент е получил 20 000 поръчки, 80 % от общо 25 000 коли, които държавното управление ще помогне да финансира тази година.

Програмата за обществен лизинг в началото беше финансирана с 400 милиона евро държавни пари, само че беше подобен триумф, че Министерството на екологичния преход разгласи, че ще добави най-малко още 5000 автомобила, с опция за още. Министерството заяви, че е получило 90 000 запитвания за програмата от откриването й в средата на декември.

„ Програмата разрешава на семействата, за които преходът към електричество е най-труден, да имат скорошна електрическа кола, на закрепена цена много под пазарната стойност, като в същото време виждат обилни спестявания на гориво “ - сподели представител на Stellantis. Първите транспортни средства бяха доставени на 22 януари на събитие в Париж, като министърът на екологичния преход Кристоф Бешу връчи ключовете в оборудване на Stellantis.

„ Изправени пред триумфа на тази първа вълна от 20 000 поръчани транспортни средства, Stellantis към този момент се ангажира да продължи да поддържа френското държавно управление за отваряне на обществения лизинг за повече клиенти “ - сподели също представителят на Stellantis.

Най-евтината кола в програмата е Renault Twingo с 40 евро на месец за базов модел. Fiat 500e се предлага единствено за 49 евро, Peugeot e-2008 е най-скъпият, започващ от 149 евро на месец. Участието на производителите не е наложително. Според изискванията на лизинга купувачите би трябвало да имат „ референтен приход “ на човек от не повече от 15 400 евро (по калкулации на правителството) или към 39 600 евро за домакинство от двама родители и едно дете.

Те би трябвало да употребяват колата, с цел да пътуват на най-малко 15 км от работното си място и да карат общо към 8000 км годишно. Лизингът е за три години с опция за еднократно възобновяване, след което колите би трябвало да бъдат върнати на производителя като притежателите имат алтернатива за закупуване. Купувачите заплащат спомагателна такса, в случай че карат повече от 12 000 км, макар че Stellantis споделя, че ограничаването е 15 000 км за техните коли.

Една от задачите на програмата, съгласно френския президент Еманюел Макрон, е да помогне на френските жители да купуват електрически коли, създадени във Франция. Отговарящите на изискванията коли би трябвало да костват по-малко от 47 000 евро, да тежат до 2400 кг или по-малко и да преминат през инспекция за влияние върху околната среда, която взема поради излъчванията по време на производството – като се изключват електрически автомобили, създадени в Китай, където мощността от изкопаеми горива е преобладаваща при пороизводството във фабриките там. Наскоро употребявани електрически автомобили също дават отговор на изискванията.

Френското държавно управление финансира първичната вноска и субсидира лизинговите контракти до 13 000 евро на автомобил, в това число парите от неговата стратегия за бонуси за EV. Но производителят резервира собствеността върху колите по време на лизинга.

Моделите на Stellantis са Fiat 500e и 600e, Citroen e-C3 и e-C4, Opel Corsa и Mokka, Peugeot e-208 и e-2008 и Jeep Avenger. Renault има четири възможни модела - дребният хечбек Zoe, миниавтомобилът Twingo, ванът Kangoo и компактния Megane E-Tech. Произведената в Китай Dacia Spring не дава отговор на изискванията. Останалите модели в програмата са компактният Nissan Leaf и Hyundai Kona.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР