Френският президент обяви днес, че в рамките на ​​следващите няколко

...
Френският президент обяви днес, че в рамките на ​​следващите няколко
Коментари Харесай

Макрон обяви, че ще изпрати помощ за посрещане на неотложните нужди на Украйна

Френският президент разгласи през днешния ден, че „ в границите на ​​следващите няколко часа " ще изпрати „ помощ за посрещане на неотложните потребности " на Украйна след разрушаването на Каховската Водноелектрическа централа в южната част на страната, оповестява Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 10690
„ Франция осъжда този отблъскващ акт, който излага на заплаха популацията ", съобщи френският президент в Tуитър след телефонен диалог с украинския си сътрудник Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога.

„ Успях да изкажа пред президента Зеленски своята взаимност с неговия народ след офанзивата против язовир „ Каховка “, добави Макрон.

Елисейският замък заяви, че спешният център на френското министерство на външните работи бързо ще изпрати първия ескорт към 10 тона артикули, поискани от украинците, свързани със здравето, хигиената и пречистването на водата, в това число портативна цистерна.

Украинският президент съобщи по-рано в Туитър, че е загатнал пред Макрон „ екологичните и филантропичните последствия от съветския терористичен акт “ и е подчертал „ неотложните потребности на Украйна за справяне с злополуката “ в Херсонска област.

Москва и Киев взаимно се упрекват за разрушаването на този язовир, ситуиран на река Днепър, на границата сред позициите на двете воюващи страни.

Градове и села на двата бряга на реката - единият под украински надзор, а другият под съветски, бяха наводнени.

Зеленски уточни, че също по този начин се е договорил с Макрон „ да продължи съдействието в региона на защитата “, по-специално за противовъздушната защита на украинските градове.

„ Надяваме се, че образованието на украинските водачи ще стартира допустимо най-скоро “, добави той, а Франция даде обещание „ базово “ образование, без да се предопределя видът аероплан, който може да бъде доставен и употребен от Киев.

Украинският президент благодари също на френския си сътрудник за неговата „ поддръжка “ в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и разиска „ формите на гаранции за сигурността на Украйна “ преди срещата на върха на НАТО във Вилнюс, планувана за юли.

В тази връзка Париж удостовери още веднъж, че задачата е да се реализира „ съдбоносен прогрес освен на терен “, по отношение на предстоящата контраатака на Киев, „ само че също по този начин да се консолидират възможностите за дълготраен мир “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР