Френският президент обясни, че тази хуманитарна конференция ще се проведе

...
Френският президент обясни, че тази хуманитарна конференция ще се проведе
Коментари Харесай

Макрон обяви хуманитарна конференция за Газа в Париж

Френският президент изясни, че тази филантропична конференция ще се организира в границите на Парижкия кротичък конгрес, добавя Българска телеграфна агенция.

Планиран за 10 и 11 ноември, с паралелни събития, започващи на 8 и 9 ноември, Парижкият конгрес за мир ще събере представители на страни, интернационалните организации, компании и неправителствени организации на тематика " Да градим дружно в свят на съревнование ".

" Борбата против тероризма не значи безразборни набези против цивилното население ", съобщи френският президент, като още веднъж прикани за " недопускане на ескалация " в Близкия изток.

Макрон реагира и на удара по Френския институт в Газа, за който Франция изиска пояснение от Израел. " В момента сме в развой на образуване на евакуацията на нашите жители и на всички, които способстват за действието на Френския институт, и на техните бенефициенти от Газа ", изясни президентът.

Бюрото на Агенция Франс Прес в линията Газа също беше съществено развалено от удар, нанесен през вчерашния ден.

От друга страна, Еманюел Макрон отхвърли да разяснява изказванията на водача на проиранската " Хизбула " Хасан Насралла, който през днешния ден упрекна Съединени американски щати, че са " напълно виновни за войната, която се води в Газа ", и уточни, че са отворени " всички благоприятни условия " за разширение на войната с Израел на ливанския фронт.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР