Френският президент Еманюел Макрон вярва, че е настъпил моментът на

...
Френският президент Еманюел Макрон вярва, че е настъпил моментът на
Коментари Харесай

Макрон: Настъпи моментът на истината

Френският президент Еманюел Макрон има вяра, че е настъпил моментът на истината за Европейския съюз, когато Европейската общественост би трябвало да прояви взаимност към страните, наранени от заболяването, породена от новия вид ковид. Това съобщи той в изявление за Financial Times, представено от Монитор..

„ Моментът на истината ” за нас, когато би трябвало да решим дали Европейският съюз е политически план или просто пазарен план. Мисля, че това е политически план. Нуждаем се от финансови прехвърляния и взаимност ”, сподели той.

“Ако не можем да създадем това през днешния ден, убеждавам ви, популизмът ще завоюва – през днешния ден, на следващия ден – в Италия, Испания, може би във Франция или където и да е. Ако това е политически план [ЕС], тогава човешкият фактор е главен и съображенията за взаимност са базисни…Да не забравяме, че самата стопанска система е обществена просвета ”, сподели френският президент.

Макрон е сигурен, че в случай че страните от Европейски Съюз не могат да си оказват помощ в миг на такава сериозна рецесия, това ще окаже доста въздействие върху метода, по който Европейски Съюз ще бъде възприеман в бъдеще. „ Хората ще стартират да си споделят: Какво прелестно пътешестване [ЕС] ни предлага да продължим? Тези хора няма да ни защитят в рецесия, нито след нея, няма да проявят взаимност с нас “, допусна Макрон.

Френският президент назова пандемията от ковид и международната икономическа рецесия, породена от нея, „ голям антропологичен потрес “, който ще промени доста в живота на хората, и преди всичко, постави завършек на процеса на глобализация. “Това ще промени същността на глобализацията, такава, каквато я познаваме през последните 40 години ”, сподели политикът.

Той призна, че този развой е оказал помощ да се отървем от доста тоталитарни режими и да освободим от бедността стотици милиони хора. “Но изключително през последните години (глобализацията), докара до увеличение на неравенството в развитите страни. Беше явно, че този вид глобализация доближава края на цикъла, и към този момент подкопава демокрацията ”, съобщи Макрон.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР