Френският президент Еманюел Макрон ще обяви днес по телевизията първоначален

...
Френският президент Еманюел Макрон ще обяви днес по телевизията първоначален
Коментари Харесай

Макрон ще обяви днес мерки в отговор на исканията на жълтите жилетки

Френският президент Еманюел Макрон ще разгласи през днешния ден по малкия екран първичен пакет от ограничения, които ще предприеме, с цел да отговори на политическите, икономическите и обществените претенции на "жълтите жилетки ", които стачкуват от пет месеца, съобщи Франс прес.

В изказване, което ще направи по малкия екран в 20 ч. локално време, той ще приказва за предпочитаните дейности и съответните ограничения, които планува, заяви Елисейският замък.

В сряда Макрон ще изясни и ще показа в елементи тези ограничения на конференция в Елисейския замък. Той ще направи това за първи път от началото на петгодишния си мандат през 2017 година

През януари президентът поде "големите национални диспути ", с цел да потърси решение на най-голямата рецесия, разразила се от идването му на власт - митингите на "жълтите жилетки " против данъчната и обществената му политика. Макрон взе участие в стотина часа диспути в цяла Франция, само че на тях той единствено изслушваше, без нищо да предлага. Дебатите протекоха на 10 000 събрания, а в 16 3337 общини бяха сложени "книги за недоволства ", в които жителите изложиха предложенията си.

Над 500 000 души направиха онлайн оферти за промени в политиката на уеб страница, основан особено за дебатите, които продължиха от януари до март.

Според доближени на Макрон той ще разгласи дълбоки промени, може би даже предстоят изненади, показва Агенция Франс Прес.

Вчера Макрон е уведомил за желанията си министър-председателя Едуар Филип и главните министри.

В. "Журнал дю диманш " предвижда през вчерашния ден, че Макрон може да възвърне обвързването на ниските пенсии с инфлацията и да предложи някои данъчни облекчения, показва ДПА.
Социологическите анкети обаче демонстрират, че "жълтите жилетки ", които готвят 23-и митинг тази събота, не чакат "големите диспути " да донесат решение на рецесията, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР