Френският президент Еманюел Макрон ще направи държавна визита в Германия

...
Френският президент Еманюел Макрон ще направи държавна визита в Германия
Коментари Харесай

Макрон ще направи държавна визита в Германия

Френският президент Еманюел Макрон ще направи държавна аудиенция в Германия от 2 до 4 юли, първото сходно посещаване на френски държавен глава от 2000 година насам, заяви през днешния ден немското президентство, представено от Франс прес.

„ Това съответно събитие бележи началото на нова глава в другарството, което сплотява двете страни от десетилетия “, написа в изказване на президентството.

„ Чрез това държавно посещаване президентът Макрон отдава респект на близкото другарство, което свързва нашите две страни във връзка 60-ата годишнина от Елисейския контракт “, подписан на 22 януари 1963 година от Шарл де Гол и Конрад Аденауер, добави немското президентство.

„ Заедно френският президент и немският му сътрудник (Франк-Валтер) Щайнмайер ще посетят няколко немски провинции и по този метод ще подчертаят неповторимите връзки сред нашите страни, нашите жители и по-специално немската и френската юноша “, уточни немското президентство.

„ Това ще бъде първото държавно посещаване на френски президент в Германия от 2000 година насам “, акцентира Елисейският замък, представен в прессъобщението на немското президентство.

„ Тази чест, оказана на президента на Франция, ще означи нов стадий във френско-германското другарство ", добавя канцеларията на немския президент.

Държавното посещаване на Еманюел Макрон се афишира след месеци на търкания сред Париж и Берлин по голям брой тематики, от нуклеарната сила до излъчванията на въглероден диоксид от колите, през връзките с Вашингтон и европейската защита.

Германската външна министърка Аналена Бербок ще бъде в Париж на следващия ден и в сряда. Министърката ще бъде призната на следващия ден от Макрон, преди да участва на съвещание на френския министерски съвет на идващия ден.

Френската външна министърка Катрин Колона пък се чака в Берлин в четвъртък за диалози с външните министри на Германия, Йордания и Египет за обстановката в Близкия изток.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР