Френският президент Еманюел Макрон призова Европа да се включи в

...
Френският президент Еманюел Макрон призова Европа да се включи в
Коментари Харесай

Макрон призова Европа да участва в Пътя на коприната


Френският президент Еманюел Макрон прикани Европа да се включи в китайския инфраструктурен план „ Път на коприната ”, само че предизвести против „ хегемонията ” като сподели, че и двете страни би трябвало да употребяват облагите от него.

Макрон стартира 4-дневното си публично посещаване в Китай от Сиан – начално точка на античния Път на коприната. Той се разгласи за взаимни дейности на Европа и Китай против измененията в климата на фона на решението на Съединени американски щати да се отдръпна от Парижкото съглашение за климата.

„ Съдбите ни са свързани ”, сподели Макрон в речта си за бъдещите френско-китайски връзки в Сиан.

„ Бъдещето се нуждае от Франция, Европа и Китай, уточни френският държавен глава и добави, че ще посещава Китай „ най-малко един път годишно ”.

Проектът на Китай „ Един пояс – веднъж ” цели основаване на нови пътища и железопътни мрежи в Централна Азия и оттатък нея, на нови морски направления, които минават през Индийския океан и Червено море.

Проектът провокира както интерес, по този начин и безпокойствие в доста страни, а някои европейски страни виждат в него образец за китайски експанзионизъм.

Макрон сподели, че Европа би трябвало да се причисли към самодейността за нов Път на коприната, само че предизвести, че „ това не може да са пътища на нова надмощие, която слага страните, през които пътищата минават, във васално състояние ”.

„ Многостранността значи уравновесено съдействие ”, заключи Макрон.

Франция има 30 милиарда евро търговски недостиг с Китай.

Делегацията на Макрон включва 60 предприемачи и представители на институции. /АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР