Френският парламент прие закон за забрана на използване на мобилни

...
Френският парламент прие закон за забрана на използване на мобилни
Коментари Харесай

Франция забрани ползването на смартфони и таблети в класната стая

Френският парламент одобри закон за възбрана на потребление на мобилни телефони и други информационни средства в началното и междинното учебно заведение, който бе импортиран от ръководещата партия "Република, напред ", заяви телевизия Бе Еф Ем, представена от ТАСС.

Предложението за възбрана на мобилни телефони в класната стая бе едно от предизборните обещания на президента Еманюел Макрон.

"Изпълнението на тази самодейност ще се отрази удобно на процеса на образование на учениците, ще разреши да се концентрира вниманието им върху образователните предмети и ще сътвори удобна атмосфера за приемане на познания ", съобщи министърът на националното обучение Жан-Мишел Бланкер.

В закона се планува цялостна възбрана на информационни средства в началното и междинното учебно заведение като се изключи случаите, когато смарт телефоните се употребяват за просветителна цел. Това се отнася освен до учениците, само че и до учителите. Правилата може да влязат в действие още през септември.

Според социологически проучвания към 86 % от децата на възраст от 12 до 17 години във Франция употребяват всекидневно смарт телефони, в това число по време на образователните занятия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР