Френските училища ще изискват от всички ученици на възраст над

...
Френските училища ще изискват от всички ученици на възраст над
Коментари Харесай

Френските ученици на възраст 6 и повече години трябва да носят маски в клас

Френските учебни заведения ще изискват от всички възпитаници на възраст над шест години да носят маски за лице в час , съобщи министър председателят Жан Кастекс в четвъртък преди новото блокиране на ковид, започващо в среднощ, оповестява Агенция Франс Прес.

Досега маските бяха наложителни единствено за възпитаници на 11 и повече години, само че Кастекс сподели на депутатите в Народното събрание, че са нужни нови старания " за отбрана на всички наши деца, учители и родители ".

Президентът Еманюел Макрон разгласи в сряда , че за разлика от двумесечното блокиране за вируса във Франция предходната пролет, учебните заведения този път ще останат отворени , голямо облекчение за родителите, които би трябвало да балансират работата от вкъщи с " отдалечено образование ".

Но заведенията за хранене, питейните заведения и несъществени компании още веднъж ще бъдат затворени най-малко до 1 декември, а Кастекс съобщи, че фирмите ще бъдат притиснати да накарат чиновниците да работят от у дома " пет дни в седмицата ".

" Трябва да продължим да работим допустимо най-вече, само че несъмнено при строги санитарни условия , които стопират разпространяването на вируса ", ​​каза той и предизвести, че " безработицата и бедността също могат да убиват ".
 Макрон вкарва втора национална карантина във Франция
Макрон вкарва втора национална карантина във Франция

Той желае и привикване на Европейския съвет...

Професор Жан-Франсоа Делфрайси, имунолог и теоретичен консултант на френското държавно управление , съобщи в четвъртък, че ограниченията за ограничение , оповестени в сряда поради възходящия брой случаи на ковид в страната, евентуално няма да бъдат анулирани до декември .

Имунологът се базира на изказването на френския президент Еманюел Макрон за желанието си да облекчи рестриктивните мерки, когато дневните случаи станат 5000 от 36 000 регистрирани във Франция през вчерашния ден.

" На 1 декември няма да достигнем 5000 инфекции дневно . Мога да ви кажа незабавно през днешния ден. Ще ни би трябвало повече време ", сподели той в изявление за France Inter и добави, че не може да изключи третата вълна на пандемията .

Според него идващите две или три седмици ще бъдат " извънредно сложни за здравната система ", защото броят на инфекциите скача в цялата страна.
 Френски професор: Франция би трябвало да одобри нова национална обсада
Френски професор: Франция би трябвало да одобри нова национална обсада

Франция регистрира 523 нови смъртни случая за 24 часа и 33 417 нови заразени
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР