Френски учени размразиха най-древните вируси в света, открити в руския

...
Френски учени размразиха най-древните вируси в света, открити в руския
Коментари Харесай

Учени откриха 13 древни смъртоносни вируса. За тях лекарства няма

Френски учени размразиха най-древните вируси в света, открити в съветския Сибир. Те са открити в региона на безконечната заледеност - в Якутия, в Камчатка и покрай устието на река Лена.

Както пише Комсомолская истина, в началото вирусите имали гибелен резултат върху амебите, а по-късно замръзнали и лежали десетки хиляди години. Най-старият вирус е на 48,5 хиляди години, а „ най-младият “ е на 27 хиляди години.

Французите в лабораторията се пробват да схванат дали вирусите могат да застрашат имунната система. Факт е, че безконечната заледеност заради стопляне може да изчезне и вирусите ще се освободят.

Четири от седемте открити вируса принадлежат към семейство Pandoraviridae. Още три принадлежат към фамилиите Mimiviridae и Pithoviridae. Това са амебни вируси, които са култивирани и развъдени. Всичко за проучване на природата им.

Междувременно учените разгласиха предварителните резултати от проучването в списанието bioRxiv. Експертите твърдят, че биологичната заплаха е " изцяло незначителна ". Въпреки че към момента няма медикаменти за тези вируси.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР