Френската полиция освободи трима заподозрени, арестувани след нападението в църква

...
Френската полиция освободи трима заподозрени, арестувани след нападението в църква
Коментари Харесай

Освободиха трима заподозрени за нападението в Ница

Френската полиция освободи трима обвинени, задържани след нападението в черква в Ница, квалифицирано от управляващите като ислямистка офанзива с хладно оръжие, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Трима мъже на възраст 47, 35 и 33 години са пуснати на независимост, заяви нощес Франс прес, като се базира на правосъдни източници.

47-годишният мъж е под стража от четвъртък, деня на нападението, което беше осъществено в черква в центъра на Ница. Другите двама мъже са задържани в петък. Задържани под стража, с изключение на хипотетичният причинител, остават още трима обвинени.

Сред тях е 29-годишен тунизиец, задържан през вчерашния ден в Грас на към 25 км от Ница, показва Франс прес.

21-годишният главен обвинен, който също е тунизиец, е упрекнат за смъртоносно раняване при нападението на клисаря и две дами в базиликата "Нотр Дам ". Той остава в болница, откакто беше прострелян от полицията, и към момента не е задоволително добре, с цел да бъде разпитан.

Снощи в базиликата "Нотр Дам " беше отслужена възпоменателна работа за жертвите на терористичния акт, оповестиха Ройтерс и ТАСС. Месата оглави епископът на Ница Андре Марсо. Това беше и първото свещенодействие в храма след нападението.

По думите на кмета на Ница Кристиан Естрози за защита на църквите в града са мобилизирани 120 полицейски чиновници и още 60 бойци.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР