Френската компания за медицински изделия inHeart, основана от българина Тодор

...
Френската компания за медицински изделия inHeart, основана от българина Тодор
Коментари Харесай

Френската компания с български корени InHeart набра $11 млн.

Френската компания за медицински произведения inHeart, учредена от българина Тодор Желязков, набра 11 млн. $. Сред интернационалната група от вложители в сегашния кръг на финансиране са и сдружения от България, като Sofia Angel Ventures и Webit Investment Network. Капиталът ще помогне за стимулиране на комерсиалния напредък на софтуерния разработчик.

Кръгът на финансиране е управителен от Vesalius Biocapital IV и ръководен взаимно с Elaia Partners. Подкрепа е получена още от NACO, Sagana, Sofia Angel Ventures, WIN и CWR Funds, прецизираха от InHeart. 

Основана през 2017 година, до момента InHeart е набрала общо 12.2 млн. $, с цел да развие своята платформа за изкуствен интелект и усъвършенствани изображения за персонализирани сърдечни процедури. Компанията предлага ръководен от AI дигитален близнак на сърцето, употребен от снабдители на здравни услуги като болница Mayo Clinic, болница Bordeaux, болница PENN, болница Northwell и John Hopkins. 
Защо дигитален близнак на сърце?
Смъртоносният и постоянно непредвиден риск от болести на сърцето е проблем, с който медиците се борят от дълго време. А статистиката е стряскаща – към 800 000 души умират годишно в Съединени американски щати и Европа от неочаквани сърдечни аритмии, без да знаят, че са изложени на риск. В опит да помогне за преодоляването inHeart търси решение благодарение на технологиите. 

Иновативният софтуерен артикул на компанията основава високодетайлни, интерактивни 3D модели на сърцето със лична сегментация на сърдечни компютърни или магнитно-резонансни изображения, ръководена от изкуствен интелект. Тези 3D модели на човешкия орган разрешават на лекарите да усъвършенстват лекуването, като изследват по-добре неповторимата сърдечна анатомия на всеки обособен пациент.

AI решения като това са образец за бъдещето на медицинските грижи, които от ден на ден се ориентират към високотехнологичните и персонализирани благоприятни условия за терапия и планирани модели.

Финансирането от този кръг ще подкрепи и създаването на нови продуктови вертикали за софтуерни модели за прогнозиране на неочаквана сърдечна гибел и кардиоемболичен инсулт, както и на ново лечебно софтуерно решение, което да помогне на лекарите да лекуват пациенти със сърдечна непълнота.

В момента inHEART предлага своята услуга на пазара в Съединени американски щати и Европейски Съюз посредством модел на директни продажби. През идващите месеци се възнамерява да се сътвори световна дистрибуторска мрежа, с цел да се форсира в допълнение растежът.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР