Френската група Анжи съобщи в комюнике, че е била информирана

...
Френската група Анжи съобщи в комюнике, че е била информирана
Коментари Харесай

Газпром намалява доставките за френската Анжи

Френската група " Анжи " заяви в официално съобщение, че е била осведомена от " Газпром " за понижаване на газовите доставки от през днешния ден заради различия сред страните по използването на контракти, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Доставките на " Газпром " за " Анжи " са намалели доста от началото на войната в Украйна до към 1,5 тераватчаса месечно в последно време по отношение на общо 400 тераватчаса годишно в Европа, добавя френската енергийна компания.

" Както беше оповестено по-рано, " Анжи " към този момент е осигурила нужните размери, с цел да извърши уговорките си към своите клиенти и личните си нужди и е въвела голям брой ограничения, с цел да понижи доста всевъзможни директни финансови и физически въздействия, които биха могли да зародят вследствие на спиране на доставките на газ от " Газпром ", се споделя в известието.

Френската министър-председателка Елизабет Борн през вчерашния ден прикани фирмите до идващия месец да изготвят проекти за икономисване на сила и предизвести, че те първи ще бъдат наранени, в случай че в даден миг Франция няма различен избор, с изключение на да вкара режим за доставките на газ и електричество. 

Франция е по-малко подвластна от някои прилежащи страни във връзка с вноса на газ от Русия, който съставлява към 17 на 100 от нейното ползване на газ. Въпреки това обаче опасенията за съветските газови доставки остават.

" Анжи " през вчерашния ден удостовери, че договаря с алжирската " Сонатрак " (Sonatrach) за увеличение на вноса от северноафриканската страна, която е огромен експортьор на нефт и газ. Преговорите обаче са за средносрочни и дълготрайни контракти и не се отнасят за идната зима, уточни през вчерашния ден заместител генералната директорка на френската група Клер Вейзан.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР