Французойката Каролин Гарсия и полякинята Ига Швьонтек продължават на полуфиналите

...
Французойката Каролин Гарсия и полякинята Ига Швьонтек продължават на полуфиналите
Коментари Харесай

Победи за Гарсия и Швьонтек, които ще играят на полуфиналите на Финалния турнир на WTA в САЩ

Французойката Каролин Гарсия и полякинята Ига Швьонтек не престават на полуфиналите на Финалния шампионат на Женската тенис асоциация (WTA) на осемте най-хубави през сезона с награден фонд 5 милиона $ във Форт Уърт (САЩ). Гарсия ще се изправи против гъркинята Мария Сакари, до момента в който Швьонтек ще има за съперник Арина Сабаленка (Беларус).

Каролин Гарсия победи мъчно рускинята Даря Касаткина с 4:6, 6:1, 7:6(5) в мач, траял два часа и 30 минути. Французойката направи 42 уинъра, с цел да си обезпечи място на полуфиналите, заемайки второ място в група А с два триумфа и три провали.

„ Във всеки мач пробвам да давам максимума от себе си и нямам съжаления. На този шампионат това се случва даже повече от нормално. Наистина дадох всичко, на което бях способна “, разяснява Гарсия след мача.

Тя показва нервността си откакто бе пробита за 5:4 в деветия гейм на първия сет, само че съумя да се събере в идващите две елементи и да стигне до поврат. За нея това е първо присъединяване на Финалите на WTA от 2017 година.

Водачката в международната класация Ига Швьонтек бе много по-убедителна при успеха си над Коко Гоф (САЩ) с 6:3, 6:0 за час и 10 минути игра. Полякинята записа трети триумф от трите си мача в група А и то без да загуби сет.

Шампионката от Откритите шампионати на Съединени американски щати и Франция реализира пета победа в срещите с Гоф. Тя направи 15 непредизвикани неточности в първия сет, само че единствено две във втория, когато завоюва 26 от 36 точки.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР