Франция замразява за 6 месеца активите на Яхия Синуар, ръководител

...
Франция замразява за 6 месеца активите на Яхия Синуар, ръководител
Коментари Харесай

Париж замразява за 6 месеца авоарите на лидера на Хамас

Франция замразява за 6 месеца активите на Яхия Синуар, началник на палестинското ислямистко придвижване " Хамас ", считан за уредник на нападението против Израел на 7 октомври, предадоха международните организации, като цитират декрет, оповестен във френския Държавен вестник.

Замразяват се всички активи и стопански запаси, които принадлежат на Синуар или се намират в негово владеене или под негов надзор, се прецизира в указа на министъра на стопанската система, който влиза в действие през днешния ден.

Засега няма коментар от министерството и не се прецизира на каква сума възлизат тези активи, отбелязва Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

61-годишният Синуар е уредник на нападението на " Хамас " против Израел, осъществено на 7 октомври. На този ден стотици бойци нахлуха в кибуци, военни бази и на рейв празненство в Израел, извършвайки най-тежкото нахлуване против цивилни в страната от основаването ѝ през 1948 година Според Израел броят на жертвите е 1200.

На 13 ноември Париж разгласи, че замразява за 6 месеца активите на военния пълководец на " Хамас " Моахмед Деиф и на неговия заместител Маруан Иса, напомня Ройтерс. Деиф е в листата на най-издирваните от Съединени американски щати интернационалните терористи.

Лондон към този момент наложи наказания, включващи заледяване на активи и възбрана за пътувания, на четирима водачи на " Хамас ", в това число Деиф и Синуар, както и на две лица, упрекнати, че финансират групировката.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР