Франция, заедно със своите европейски и украински партньори е започнала

...
Франция, заедно със своите европейски и украински партньори е започнала
Коментари Харесай

Франция започна създаването на спецтрибунал за руски престъпления в Украйна

Франция, дружно със своите европейски и украински сътрудници е почнала работа по основаването на специфичен арбитражен съд за незаконната експанзия на Русия в Украйна. Това се оповестява на уеб страницата на френското външно министерство.

" Борбата с безнаказаността за закононарушенията, осъществени в Украйна след съветската експанзия, е приоритет за Франция. Мобилизирахме сили в поддръжка както на украинското правораздаване, по този начин и на Международния углавен съд, който е способен да организира безпристрастни и самостоятелни следствия, тъй че виновните за тези закононарушения да бъдат изправени пред съда...

Както акцентира ръководителят на Европейската комисия Урсула Фон дер Лайен, задачата ще бъде да се реализира допустимо най-широк консенсус в границите на интернационалната общественост.

При визитата на украинския специфичен делегат Антон Кориневич в Министерството на Европа и външните работи през вчерашния ден Франция удостовери желанието си да задълбочи взаимната работа с Украйна в битката против безнаказаността ", гласи известието.

Вчера Урсула фон дер Лайен предложи да бъде основан специфичен арбитражен съд под егидата на Организация на обединените нации, който да проверява дейностите на Русия в Украйна. Според Фон дер Лайен Европейски Съюз е подготвен да работи с интернационалната общественост, с цел да обезпечи поддръжка от разнообразни страни.

Постоянният представител на Русия в Организация на обединените нации Василий Небензя назова самодейността за трибунала " опит да се прикрие беззаконието " и " да се употребява престижът на Организация на обединените нации като прикритие ". Генадий Гатилов, непрекъснат представител на Русия в централата на Организация на обединените нации в Женева, съобщи, че основаването на арбитражен съд изисква глоба от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

Неназовани представители на Европейския съюз обявиха пред в. " Вашингтон пост ", че ще бъде невероятно да се прокара предложение за специфичен арбитражен съд през Съвета за сигурност на Организация на обединените нации (Русия има право на несъгласие в него), само че това може да стане посредством Общото заседание на Организация на обединените нации.

През октомври Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) одобри резолюция, в която прикани членовете на Съвета на Европа да признаят Русия за " терористичен режим " и да ускорят основаването на специфичен интернационален арбитражен съд по отношение на експанзията против Украйна. През ноември сходна резолюция беше утвърдена от Парламентарната асамблея на НАТО.

Новината за основаването на спецтрибунал бе коментирана от Москва: " Опитите на Запада да сътвори арбитражен съд за Украйна няма да бъдат законни, няма да бъдат признати и ще бъдат осъждани ", съобщи прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР