Франция и Япония се споразумяха в четвъртък да започнат официални

...
Франция и Япония се споразумяха в четвъртък да започнат официални
Коментари Харесай

Франция и Япония готвят реципрочен военен договор

Франция и Япония се споразумяха в четвъртък да стартират публични договаряния за реципрочно съглашение за достъп на войски, укрепвайки военното съдействие на фона на възходящото морско напрежение в района и войната в Украйна, заяви японското държавно управление, представено от " Ройтерс ".

Съюзниците от Г-7 организираха голям брой взаимни военни учения през последните години, двустранно и като част от по-широка група. Париж упорства повече от година за започване на договаряния за съглашение за взаимен достъп (RAA).

Този тип споразумения създават рамки за улеснение на военното съдействие, като да вземем за пример улеснение на влизането на непознат личен състав и съоръжение за посещаващите сили.

" Те се съгласиха да стартират договаряния ", сподели чиновник на японското държавно управление.

Изявление на японското държавно управление удостовери, че двамата водачи са се съгласили да продължат напред със споразумението след двучасов обяд в четвъртък.
 Япония без упоритост да е военна мощ, само че с рекорден бюджет за защита за 2023 година
Япония без упоритост да е военна мощ, само че с рекорден бюджет за защита за 2023 година

Страната ще придобие качества за нанасяне на удари по противников бази

През декември 2023 година Япония обяви най-големия си бюджет за защита от Втората международна война насам. Тя към този момент е подписала RAA с Австралия и Обединеното кралство и договаря за трето с Филипините.

Токио, който прекара към две години в договаряния за и една година в договаряния за това с Англия, е хазаин на най-голямата централизация на американски сили в чужбина.

Служителят сподели, че сключването на договорка с Франция може да отнеме към година.

Япония се стреми да ускори връзките си в защитата на фона на опасенията за Китай , в това число натиска му върху Тайван, свободата на корабоплаването в района и комерсиалните разногласия.

Токио също по този начин поддържа Украйна във войната й против Русия, заявявайки, че е жизненоважно да се отбрани интернационалният ред, учреден на правила.

" Ние виждаме протичащото се в Европа и Индо-Тихоокенаксия район като неотлъчно " , сподели държавният чиновник.

Франция има територии в този район и разполага въоръжени сили там, като се стреми да развие наличието си. С това съглашение европейската страна е решена да подчертае, че може да играе по-голяма роля в отбранителната промишленост на Япония.
 Китай се оглежда за вложения в Европа, с цел да вбие чеп сред Европейски Съюз и Съединени американски щати
Китай се оглежда за вложения в Европа, с цел да вбие чеп сред Европейски Съюз и Съединени американски щати

Си Дзинпин ще пътува до Франция, Сърбия и Унгария през май
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР