Формула 1 прекрати едностранно договора си с промоутъра, който организираше

...
Формула 1 прекрати едностранно договора си с промоутъра, който организираше
Коментари Харесай

Формула 1 премахна завинаги Гран при на Русия от своя календар


Формула 1 приключи едностранно контракта си с промоутъра, който организираше Гран при на Москва. Това значи, че Русия няма да бъде включена в календара на атрактивната конкуренция освен през 2022 година, както беше оповестено по-рано.

Новината беше обявена на формалните канали на Формула 1.


“Формула 1 може да удостовери, че приключи контракта си с Гран при на Русия и промоутърите му, което значи, че Русия няма да има съревнование в календара в бъдеще”, се споделя в сбитото известие.

След първите военни удари на Русия на украинска територия, от Формула 1 реагираха незабавно и извадиха старта за 2022 година от календара си. Той трябваше да се състои на 25 септември.

Снимка: Getty Images


Сега глобите стават още по-сериозни. Гран при на Русия влезе в календара през 2014 година и се организираше на писта в Сочи. В осемте издания непроменяемо печелеха водачи на " Мерцедес ".

Смяташе се, че главен мотор на организацията на Гран при на Русия е президентът Владимир Путин.

Снимка: Getty Images


Това е поредна строга глоба към Русия и Беларус. Международния олимпийски комитет към този момент предложи съветските спортисти да бъдат изключени от всички интернационалните съревнования. ФИФА и УЕФА също извадиха националния и клубните отбори. Параолимпийският комитет пък забрани на спортистите от двете страни да вземат участие на Игрите в Пекин, които стартират на следващия ден (4 март).

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР