Ford се отказа от продажбата на своя завод за сглобяване

...
Ford се отказа от продажбата на своя завод за сглобяване
Коментари Харесай

Ford отказва да продаде последния си завод за сглобяване на автомобили в Индия

Ford се отхвърли от продажбата на своя цех за сглобяване на коли в Ченай, Индия, в щата Тамил Наду, което може да демонстрира желанието на компанията да се върне на третия по величина авто пазар в света, оповестява вестник Economic Times, базирайки се на източници.

Според тях, по-рано през декември Ford ненадейно анулира договорка за 100 милиона $ за продажба на последния си цех в страната на индийската JSW Group и повече не има намерение да продава това дружество.

„ Ние продължаваме да изследваме различни разновидности за нашия цех в Ченай “, удостовери представител на Ford India пред обявата.

Неговият цех в Ченай, който произвеждаше 150 000 автомобила и 340 000 мотора годишно, беше затворен през юли 2022 година заради спад в търсенето на леки коли в Индия, породен от пандемията от ковид.

Форд изясни прекратяването на работата си като „ преструктуриране на бизнеса в полза на реализиране на по-голяма рентабилност в дълготраен проект “. През януари тази година Ford продаде втория си цех в Индия, работещ в щата Гуджарат, на Tata Motors. Към този миг оперативните загуби на заводите на Ford за десетилетие на работа в Индия заради ниското търсене на създадени коли възлизат на $2 милиарда, Използването на предприятията на американската компания през последните години не надвишава 20%.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР