Фондация Тръст за социална алтернатива“ ще представи публично застъпническата кампания

...
Фондация Тръст за социална алтернатива“ ще представи публично застъпническата кампания
Коментари Харесай

„С грижа от 0 до 3“ - кампания за подобряване на майчиното и детското здраве

Фондация „ Тръст за обществена опция “ ще показа обществено застъпническата акция за майчино и детско здраве „ С грижа от нула до три “. Тя съставлява обединените старания на 11 цивилен организации за обезпечаване на еднакъв достъп до здравни услуги за всяко дете и всяка бременна жена, възстановяване на опциите за пълноценно хранене на децата от небогати фамилии и други.

От фондация „ Тръст за обществена опция “ цитират данни на Евростат, съгласно които вероятността дете у нас да почине в интервала от неговото раждане до навършване на 5-годишна възраст е 70% по-висока от междинния индикатор за Европейски Съюз.

Над 30% от децата в България живеят в риск от беднотия, а страната ни се подрежда на второ място по детска смъртност.

Сред водещите аргументи за тези данни са ниската здравна просвета измежду уязвимите групи в обществото, както и систематичното недохранване на деца, живеещи в небогати райони. Организаторите показват, че акцията „ С грижа от 0 до 3 “ е първата по рода си застъпническа акция с фокус възстановяване на политиките за майчиното и детското здраве в България.

В рамките на събитието ще бъдат показани пет съществени покровителствен начинания в акцията и данни за положението на политиките по основни посоки в грижата за майчиното и детското здраве.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР