Фонд „Земеделие“ изплати 33,7 млн. лв. по механизма за финансова

...
Фонд „Земеделие“ изплати 33,7 млн. лв. по механизма за финансова
Коментари Харесай

Фонд Земеделие“ изплати на фермери 33,7 млн. лв.

Фонд „ Земеделие “ изплати 33,7 млн. лева по механизма за финансова дисциплинираност, като сумата се разпределя сред 35 485 аграрни стопани, които са претенденти по схемите за директни заплащания за Кампания 2021 година

Средствата са преведени по сметките на земеделците при започване на август, което съпоставено с предходната година е месец по-рано. Крайният период за възобновяване е 15 октомври тази година.

От Разплащателната организация напомнят, че финансовият механизъм е въведен от 1 януари 2016 г, като при него всички суми за директни заплащания се понижават с избран %, в случай че финансовото подкрепяне за съответна акция на един земеделец е над равноценност от 2000 евро.

Средствата, които се удържат, са предопределени за попълване на запас, посредством който се дава спомагателна поддръжка при положение на значими спешни обстановки в селскостопанския бранш в Европейски Съюз. Механизмът на финансовата дисциплинираност е въведен за годишният бюджет да е в сходство с многогодишната финансова рамка.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР