Финландският парламент одобри споразуменията с НАТО на заседанието си в

...
Финландският парламент одобри споразуменията с НАТО на заседанието си в
Коментари Харесай

Финландският парламент одобри споразуменията за членство в НАТО

Финландският парламент утвърди споразуменията с НАТО на съвещанието си в сряда. 184 депутати от 200 гласоподаваха за показания от държавното управление отчет за участието в алианса, седем парламентаристи бяха срещу, един се въздържа.

Въпреки че Турция и Унгария към момента не са утвърдили кандидатурата на Финландия и Швеция за участие в Северноатлантическия алианс, Народното събрание гласоподава предварително за завършване на полемиките по въпроса преди изборите, планувани за 2 април.

Депутатите отхвърлиха проектоизявленията на депутата от Левия алианс Маркус Мустаярви. Той предложи на Народното събрание да разгласи, че Финландия при никакви условия няма да разреши разполагането на нуклеарни оръжия на своя територия, потреблението на земни, въздушни или морски зони за превозване или пренос на нуклеарни оръжия. Мустаярви сподели още, че въоръжените сили на никоя страна, както и базите на военния съюз НАТО не би трябвало да бъдат непрекъснато ситуирани на територията на Финландия. Той счита, че Финландия не би трябвало да разрешава на друга страна или нейните въоръжени сили да употребяват територията или въздушното пространство на страната за враждебни цели против други страни. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР