Финансирането за сделката с ЧЕЗ е осигурено. Преговорите с чешката

...
Финансирането за сделката с ЧЕЗ е осигурено. Преговорите с чешката
Коментари Харесай

Гинка е в Прага. Похвали се, че е парите за ЧЕЗ са осигурени

Финансирането за договорката с ЧЕЗ е обезпечено. Преговорите с чешката страна ще продължат няколко дни. Това заяви в Прага собственичката на компания „ Инерком България “ Гинка Върбакова

"Финансирането за договорката с ЧЕЗ е обезпечено. Преговорите с чешката страна ще продължат няколко дни. Веднага откакто приключат, обществото и институциите ще получат цялостна инфорамция за резултатите. На този стадий нямаме какво да прибавим, съобщи пред публицисти на летището в Прага Гинка Върбаков, представена от „ Гласове “.

Очаква се тя да запознае чешката страна с настояването на българската страна да взе участие в договорката. Преди седмица след среща с премиера Бойко Борисов Гинка Върбакова съобщи, че "премиерът желае да има цялостен надзор върху договорката, която сключваме, и компанията, която ще придобием ".

В подписания контракт сред ЧЕЗ и “Инерком” обаче има изискване новият покупател да не продава бизнеса си в околните няколко години.

Не се знае има ли мандат госпожа Върбакова да преговяра от името на българското държавно управление за влизането на българската страна в договорката.

Пред публицисти министърът в оставка Теменужка Петкова съобщи, че компанията покупател обществено е обявила, че в средата на тази седмица ще стартират диалози с продавача. До края на тази седмица да бъдат финализирани, цитира novini.bg.

Гинка Върбакова е поела ангажимент да организира диалози с продавача, като от страна на българската компания беше изразена воля да се даде опция на страната да влезе в тази договорка, тъй че тя да има контролно присъединяване, заяви още Петкова. Тя моли да погледнем обратно във времето, когато е призната през 2003 година тактика за развиване на енергетиката.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР