Фиктивните адреси са страхотно прикритие не само за измамниците, които

...
Фиктивните адреси са страхотно прикритие не само за измамниците, които
Коментари Харесай

Компания с фалшив адрес в Марково внесе 137 тона нелегален б...

Фиктивните адреси са ужасно прикритие освен за измамниците, които завличат страната и контрагентите си, само че и за редица други незаконни действия. През 2020 година в страната влизат 137 тона полимерни материали и боклуци, които не са били съпроводени с нужните документи. Митничарите на граничния пункт „ Капитан Андреево “ задържат товара, който е разпределен в 6 камиона с турска регистрация, а получателят е българска компания, записана в пловдивското село Марково.

Камионите транспортират полимерни материали и чували с отпадъчни отрязъци. Товарът се води боклуци и компанията „ Депа - Импорт - Експорт “ ООД, която би трябвало да ги одобри, няма регистрационни документи или позволение за осъществяване на активност с боклуци. Казусът става още по-заплетен, откакто излиза наяве, че на адреса на компанията адресат на арестуваните боклуци в село Марково живеят хора, които настояват, че нямат нищо общо с сдружението.

Регистрацията в Търговския указател е от 20 октомври 2011 година Посочени са два адреса за преписка: Пловдив, ул. " Петър Делян " 5 и с. Марково, ул. " Ралица " 3. И двата адреса се оказва фиктивни. Като сътрудници попадат турските жители Хюсеин Йълмъз, Шабан Сайгълъ, Демир Мехмед Шевки и българските жители Хюсеин Гюлер и Али Осман Авджъоглу. Мениджъри са турските жители Демир Мехмед Шевки, Хюсеин Йълмъз, Мехмет Гюнюч, Шабан Курт, Каба Юджел Мурат, Ферух Сакъллъ и българският жител Али Осман Авджъоглу.

При разкриването на аферата кметицата на Марково Десислава Терзиева беше безапелационна, че никой в селото не познава тези хора и няма информация нито едно от лицата, обвързвано с компанията, да е обитавало на територията му. Въпросът остава по какъв начин тогава през 2004 година компанията е получила регистрация по ЗДДС.
Свързани вести Бушон от Пещера изпра компанията на някогашен зам.-министър
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР