Фейсбук засилва лобирането във Вашингтон преди Марк Зукърбърг да даде

...
Фейсбук засилва лобирането във Вашингтон преди Марк Зукърбърг да даде
Коментари Харесай

Фейсбук засилва лобирането преди Зукърбърг да даде показания пред Конгреса

" Facebook " ускорява лобирането във Вашингтон преди Марк Зукърбърг да даде показания пред Конгреса, написа " Гардиън ".

Социалната платформа е разследвана от Съединени американски щати, Англия и Европейски Съюз след появилата се информация, че английската компания Cambridge Analytica непозволено се е сдобила с персоналната информация на 50 милиона консуматори във " Facebook ".

Мрежата е пуснала публикация с 12 работни места за политическа активност във Вашингтон. Компанията търси управител обществени политики, с цел да работи със законодателния орган и трети страни като информационна връзка, подпомагайки задачата и дилемите на " Facebook ". Също се търси управител политики и държавно управление за работа с разнообразни лица в американската политическа система, които да употребяват платформата и инструментите на мрежата за свързване по важен и новаторски метод.

Alphabet, притежател на Гугъл, е похарчил 18 милиона $ за лобиране през 2017 година, в това число 6 милиона $ за тримесечие. Няма друга компания, която да е похарчила толкоз средства за лобизъм във Вашингтон. Гугъл назначи някогашната конгресменка Сюзан Молинари, която е топ лобист на компанията.

През 2017 година " Facebook " е похарчил 11 милиона $ за лобиране във Вашингтон спрямо 3 милиона $ през 2016 година От 2009 година компанията усилва средствата. Тогава тя е похарчила за лобизъм 200 000 $.

Зукърбърг ще даде показания пред Конгреса през април. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР