Двата общински имота, познати като Режище Варна“, да се преобразуват

...
Двата общински имота, познати като Режище Варна“, да се преобразуват
Коментари Харесай

Предлагат бившето корабно режище във Варна да стане индустриална зона за рибарство и аквакултури

Двата общински парцела, познати като „ Режище Варна “, да се преобразуват в индустриална зона за риболовство и аквакутлури. Това искане на съветниците от „ ИТН “ във варненския парламент поддържа комисията по търговия и туризъм на днешното си съвещание, съобщи кореспондент на Moreto.net.

Двата терена, които са на територията на бившето корабно режище, са с обща повърхност от 75 дка. Намират се в островната зона под Аспарухов мост.

Предложението е да се построи индустриална зона с фокус риболовство, обработка на риба и рибни артикули, ремонт и настоящо поддържане на риболовни и развлекателни кораби, както и база за състезателен лов на риба и спортно ветроходство.

Съветниците считат, че с реализирането на концепцията на процедура отчасти ще се удовлетвори и настояването на рибарската общественост за лодкостоянки в региона.

Комисията даде позитивно мнение за опрощаване на отговорности на културен център „ Украински дом “ за помещаването и използването на общински парцел. Става дума за павилион в „ Чайка “. Помещението към днешна дата се употребява от чиновници на филантропичната Международна организация по миграция, с дипломатически статут и СУБ Украински дом, които към този момент от две години посрещат потребностите на бежанците, пристигнали във връзка войната. Хиляди от тях получават филантропична помощ и подпомагане в помещението на културен център „ Украински дом “, показаха вносителите на настояването.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР