Фенове на Левски (София) се оказаха в центъра на масов

...
Фенове на Левски (София) се оказаха в центъра на масов
Коментари Харесай

Фенове на Левски бяха замесени в масов бой между хулигани в Братислава

Фенове на " Левски " (София) се оказаха в центъра на всеобщ пердах сред ултраси в центъра на словашката столица Братислава. Българите са били нападнати от почитатели на полския " Кракови " и холандския " Аякс ".

Нападението е станало в зоната на хотела, където са отседнали почитателите на " сините ", които са част от фракцията " София-Запад ". Около 130 души са въвлечени в багра, а минимум 80 са задържаните, заяви полицията в Братислава.

Ултрасите са се замервали със столове и всеобщи от заведенията в центъра на Братислава, които са съществено потърпевши от мелето. Безредиците са траяли близо 10 минути и са употребявани факли, бомбички, столове и бутилки. Българският дипломат в Словакия Йорданка Чобанова заяви, че българските почитатели са били предизвикани.

" Информацията, която имаме към този миг е, че имало 45 български жители, които са арестувани (от полицията) като очевидци. Някои от тях са с леки пострадвания. Стълкновенията са се случили към 22 часа локално време. Веднага по-късно представител на посолството ни отреагира и беше на място, като оказа цялостно подпомагане на българските почитатели ", изясни дипломатът, представен от БНР.

Чобанова сподели, че словашката полиция най-вероятно няма да повдигне обвинявания против българите. Кметът на Братислава Матуш Вало осъди остро конфликтите сред футболните почитатели в центъра на града.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР