Феликс Оже-Алиасим се класира за първия си полуфинал в турнирите

...
Феликс Оже-Алиасим се класира за първия си полуфинал в турнирите
Коментари Харесай

Оже-Алиасим се класира на първи полуфинал в турнир от Големия шлем

Феликс Оже-Алиасим се класира за първия си полуфинал в шампионатите от Големия шлем, откакто надигра Карлос Алкарас с 6-3, 3-1 и отвод на младежа поради контузия на бедрото.

21-годишният канадец завоюва откриващия сет след пробив в шестия гейм, като стартира с брейк и втората част. След края на четвъртия гейм 18-годишният Алкарас приключи присъединяване си в дуела заради проблем в региона на бедрото. По този метод завърши приказката за гения от Испания, който стана най-младият четвъртфиналист в историята на конкуренцията в Ню Йорк.

За Оже-Алиасим, който за първи път в кариерата си попада измежду най-хубавите четири на шампионат от Шлема, следва конфликт със международния номер 2 Данийл Медведев, който се оправи в четири сета с направилия ужасно усещане квалификант Ботик Ван Де Зандсхулп. Оже-Алиасим и Медведев имат един мач между тях през 2018 в Канада, когато успеха бе за руснака. Медведев ще се бори за втори край на Флъшинг Медоус след този през 2019, когато отстъпи в пет сета на Рафаел Надал.

Полуфиналът в горната половина на схемата ще бъде избран от четвъртфиналните конфликти сред Александър Зверев – Лойд Харис и Новак Джокович – Матео Беретини.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР