Феликс Оже-Алиасим имаше изключителни резултати в края на миналия сезон,

...
Феликс Оже-Алиасим имаше изключителни резултати в края на миналия сезон,
Коментари Харесай

Без дори да отпусне точка за пробив: Сонего се разправи със световния номер 9 в Дубай!

Феликс Оже-Алиасим имаше изключителни резултати в края на предишния сезон, което го изведе до спечелването на три следващи трофея, като не позволи да бъде продънен в нито едно от въпросните надпревари. Това привидно даваше съществени очаквания на канадеца за мощно показване през 2023-та, само че към този момент международният номер девет разочарова мощно с игрите си. Все отново предходната седмица беше малко по-позитивна за младока, който доближи до първия си полуфинал през годината, само че през днешния ден последва нова крачка обратно, откакто отпадна още във втория кръг на шампионата в Дубай. Четвъртият подложен не се снабди с нито една точка за пробив по време на срещата си с Лоренцо Сонего и изцяло справедливо италианецът за пръв път съумя да преодолее съпротивата на 22-годишния състезател и да се класира за финалната осмица, в която ще премери сили с Александър Зверев.

Откриващият сет не предложи изключително трогателен тенис, тъй като нещата се решаваха нормално с първия удар след сервиса и никой не завоюва повече от две точки на съперниковия начален удар, като Оже-Алиасим поддържаше съвършена успеваемост след вкарано първо подаване. В последна сметка се стигна до тайбрек, а там ненадейно любимецът стартира да прибързва и на процедура самичък подари преднина от 4:1 точка на Сонего. Италианецът обаче се пропука и деветият в света имаше опция да изравни резултата, но се подлъга да спре разиграване, в което удара на неговия противник се оказа върху линията и сетът отиде в интерес на миналогодишния участник на конкуренцията в нашата столица.

Във втората част отиграванията на по-висококласирания играч ставаха все по-плитки и това позволяваше на Сонего да навлиза във вътрешността в корта и да нападна мрежата. Непоставеният тенисист непроменяемо действаше нападателно на съперниковите втори подавания и изцяло закономерно реализира брейк за задатък от 4:3, който не изпусна до последно и се поздрави с петата победа в кариерата си над представител на топ 10.

Top class
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР