Федерацията на френските месари написа гневно писмо до правителството с

...
Федерацията на френските месари написа гневно писмо до правителството с
Коментари Харесай

Месари искат защита от веганите

Федерацията на френските месари написа яростно писмо до държавното управление с искане да им бъде обезпечена отбрана против все по-агресивните вегани. В последните няколко месеца повече от 15 месарници в страната бяха с изпотрошени стъкла, заплашителни надписи със спрей или опръскани с подправена кръв от деятели, които желаят консумирането на месо да се спре.

 Снимка 365028

" Тези хора популяризират гнет и желаят да унищожат цялостен клон от френската кулинарна просвета ", написа шефът на федерацията Жан-Франсоа Гийард. Той добавя, че веганите желаят да наложат личната си идеология на другите, а прекомерният интерес на медиите към тях единствено усилва нетолерантността им.

 Прочутата френска яхния Boeuf Bourguignon

Прочутата френска яхния Boeuf Bourguignon

Според изследване от 2016 година вегетарианците и веганите съставляват едвам 3 % от популацията на Франция. Затова не е чудно, че преди време Народното събрание отхвърли искане в учебните заведения да има и различни вегетариански ястия. През март пък деятел веган получи условна присъда за собствен пост във Фейсбук, в който пишеше, че убийството на месар от ислямски терористи би било заслужено.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР