Федералната служба за информационна сигурност на Германия (Bundesamt für Sicherheit

...
Федералната служба за информационна сигурност на Германия (Bundesamt für Sicherheit
Коментари Харесай

Германия съветва да не се използва софтуера на Kaspersky

Федералната работа за осведомителна сигурност на Германия (Bundesamt für Sicherheit in der Informationstechnik, BSI) предизвести, че съветското държавно управление може да употребява програмен продукт на Kaspersky, с цел да компрометира сериозни мрежи на Запада, предава Reuters. Агенцията предлага деинсталирането на софтуера на компанията, в случай че участва подобен на системата, и замяната му с различен артикул.

„Антивирусният програмен продукт, включително, обвързваните с него облачни услуги, има разширени систематични привилегии и заради условията на системата (поне поради актуализациите), би трябвало да поддържа непрекъсната, криптирана, неподлежаща на засвидетелствуване връзка към сървърите на производителя. Следователно, доверието в надеждността и способността за самоотбрана на производителя, както и на опциите му за деяние, се явяват сериозно значими за сигурната приложимост на сходни системи. Ако има подозрение по отношение на надеждността на производителя, софтуерът за отбрана от вируси съставлява важен риск за сигурността на IT инфраструктурата“, пишат BSI. Те допълват, че заради заканите, които съветската страна е отправила неотдавна към Федералната република, Европейския съюз и НАТО, от компанията може да проведат враждебни дейности към западна инфраструктура, да бъдат принудени да го създадат или да бъдат употребявани от формалните управляващи срещу волята им, с цел да бъде осъществена сходна офанзивна интервенция.

Bleeping Computer, че най-малко една локална организация към този момент се е вслушала в предизвестието на защитната организация и са премахнали софтуера на Kaspersky от мрежата си – немският футболен клуб Айнтрахт (Франкфурт).

Съединени американски щати и западните страни нападат Kaspersky. Лидер в региона на осведомителната сигурност, през днешния ден Kaspersky (преди Kaspersky Lab) е мултинационална компания със седалище в съветската столица Москва. Софтуерът на компанията е отличаван неведнъж от разнообразни самостоятелни тестващи организации, като дава надеждна и многослойна отбрана от последно потомство, включително и против „заплахи от нулев ден“ (т.е. такива, които се появяват за пръв път в интернет пространството). Kaspersky взе участие в следствието и разкриването на голям брой APT (advanced persistent threat) групи на ведомствени хакери, изключително на такива, които се подозира,. Независимо от това, компанията бива атакувана постоянно от западни организации, че е директно обвързвана с политическото и военно управление в Москва, без значение, че Kaspersky неведнъж отхвърлят това и дори откриха софтуера и мрежовата си инфраструктура за разбор и ревизия от външни страни.

И в сегашния случай, Kaspersky отхвърлят всякаква връзка с Кремъл, като напомнят, че те са частна мултинационална компания, като още през 2018 са преместили инфраструктурата си, която дава отговор за обработката на потребителската информация в Швейцария, а статистиката от мрежата на KSN (облака на Kaspersky) се обработва в разнообразни страни отвън Русия, включително, в Германия и Канада.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР