Федерален съдия вчера временно спря изпълнението на разпореждане на американския

...
Федерален съдия вчера временно спря изпълнението на разпореждане на американския
Коментари Харесай

Американски съдия временно спря ограниченията за даване на убежище, въведени от Тръмп

Федерален арбитър през вчерашния ден краткотрайно спря осъществяването на предписание на американския президент Доналд Тръмп от 9 ноември, забраняващо да се дава леговище на мигранти, които влизат в Съединени американски щати незаконно през границата с Мексико, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Решението на окръжния арбитър в Сан Франциско Джон Тайгър влиза в действие влиза неотложно, годно е за цялата територия на Съединени американски щати и е със период на деяние до 19 декември, когато е планувано ново чуване, с цел да бъде прегледана опцията за издаване на по-дълготрайно правосъдно предписание. Съдията беше сезиран по случая от Американския съюз за цивилен свободи и Центъра за конституционни права.

На 9 ноември държавното управление Тръмп предприе забележителна стъпка за ограничение на молбите за леговище от мигранти посредством регулация, съгласно която хора, влезнали нелегално в Съединени американски щати през южната граница, няма да имат право на леговище, напомня Ройтерс. Планът планува мигрантите да имат право да желаят леговище, единствено в случай че са влезнали в Съединени американски щати през формалните контролно-пропускателни пунктове.

"Това, което се опитваме да създадем, е да канализираме молбите за леговище през входните точки, където има повече запаси, потенциал и чиновници за експедитивно и ефикасно култивиране на молбите ", изясни на брифинг с публицисти върховен американски представител.

"Системата ни за даване на леговище се огъва под прекомерно многото голословни молби за леговище от чужденци, това натоварва прекалено потенциала ни и ни пречи да предоставим бързо леговище на тези, които в действителност го заслужават ", уточни министерството на вътрешната сигурност, представено от Франс прес.

Влиятелният Американски съюз за цивилен свободи (ACLU) реагира неотложно.

"Американският закон категорично разрешава на хората да желаят леговище, без значение дали са влезнали по формалните канали или не, съобщи в официално съобщение Омар Джадуат от съюза.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР