Факултет Авиационен в Долна Митрополия не може да се възстанови

...
Факултет Авиационен в Долна Митрополия не може да се възстанови
Коментари Харесай

Авиофакултетът в Долна Митрополия не може да се възстанови като Военно училище

Факултет " Авиационен " в Долна Митрополия не може да се възвърне като Висше военновъздушно учебно заведение през идната образователна година. Това съобщи в Плевен вицепремиерът и боен министър Красимир Каракачанов, представен от БНР.

Акредитацията на Националния боен университет (НВУ) във Велико Търново, част от който е сегашният авиофакултет, е до 2020 година.

Ако бъде възобновено Висшето военновъздушно учебно заведение, то би трябвало да е по образеца на Военноморското учебно заведение във Варна, счита Каракачанов.

По думите му, в случай че се съчетае наличната база и опция в учебното заведение да се образоват и фрагменти за гражданската авиация, и експерти против възнаграждение, може освен да се възвърне учебното заведение, само че и да се обезпечат средства, сподели министърът. Той имаше поради морското учебно заведение във Варна, където се образоват и курсанти, и студенти.

" Върви се в тази посока, само че няма по какъв начин да стане преди да се стартира 2021-2022 година, защото въпреки всичко има акредитация. Военният университет във Велико Търново е упълномощен дотогава ", сподели Каракачанов.

Той участва на освещаването и предаването знамето на първия в Плевен и втори в страната училищен гвардейски отряд. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР